skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Filet rybny (mam białą rybę, ale można też wziąć czerwoną) umyć i pokroić na kawałki, włożyć do rondla, zalać wodą i umieścić na kuchence. Wrzuć gotową smażoną rybę i pokrojone ziemniaki do gotowania.
Krok 2:
Obierz cebulę i pokrój na małe kawałki
Krok 3:
Obierz marchewki i zetrzyj na grubej tarce. Robimy smażenie z cebuli i marchwi.
Krok 4:
Obierz i pokrój ziemniaki.
Krok 5:
Pokrój ser w kostkę (nie kupuj taniego sera, nie rozpuści się w zupie).
Krok 6:
Drobno posiekaj umyte warzywa.
Krok 7:
10 minut po rozpoczęciu gotowania dodaj wermiszel i gotuj przez kolejne 5 minut.
Krok 8:
Dodaj sól i przyprawy. Dodaj stopiony ser i gotuj, aż całkowicie się rozpuszczą. Gdy ser się rozpuści, dodaj warzywa i wyłącz zupę. Smacznego dla wszystkich)
aby zapobiec podrażnieniu błony śluzowej oka podczas krojenia cebuli, opłucz cebulę i nóż zimną wodą. Deska do krojenia nie wchłonie nieprzyjemnego zapachu cebuli, jeśli zetrzesz ją kawałkiem cytryny przed cięciem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wermiszel - 371 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g