Zupa z białej ryby z serem topionym

gotuje się bardzo łatwo i bardzo szybko, a smak jest niesamowity! Zupa z filetów z białej ryby z roztopionym serem jest bardzo satysfakcjonującą, delikatną i aromatyczną zupą, która nie wymaga dużo czasu na przygotowanie, a jej smak docenią nawet złośliwi "niekochani" pierwszych dań.
prostosmachnoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 8 g
tłuszcze 36 % 10 g
węglowodany 36 % 10 g
158 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Filet rybny (mam białą rybę, ale można też wziąć czerwoną) umyć i pokroić na kawałki, włożyć do rondla, zalać wodą i umieścić na kuchence. Wrzuć gotową smażoną rybę i pokrojone ziemniaki do gotowania.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz cebulę i pokrój na małe kawałki

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz marchewki i zetrzyj na grubej tarce. Robimy smażenie z cebuli i marchwi.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Obierz i pokrój ziemniaki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój ser w kostkę (nie kupuj taniego sera, nie rozpuści się w zupie).

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Drobno posiekaj umyte warzywa.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    10 minut po rozpoczęciu gotowania dodaj wermiszel i gotuj przez kolejne 5 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj sól i przyprawy. Dodaj stopiony ser i gotuj, aż całkowicie się rozpuszczą. Gdy ser się rozpuści, dodaj warzywa i wyłącz zupę. Smacznego dla wszystkich)

aby zapobiec podrażnieniu błony śluzowej oka podczas krojenia cebuli, opłucz cebulę i nóż zimną wodą. Deska do krojenia nie wchłonie nieprzyjemnego zapachu cebuli, jeśli zetrzesz ją kawałkiem cytryny przed cięciem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Wermiszel - 371   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Filety rybne - 204   kcal/100g

Podobne przepisy