skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić piękną przekąskę z kraba na pierścieniach ananasa? Bardzo proste i szybkie. Aby rozpocząć, przygotuj niezbędne składniki zgodnie z listą. Pierścienie ananasa mają większą lub mniejszą średnicę. Wygodniej jest jeść przekąskę na małych pierścieniach. Najpierw wyjmij pierścienie ananasa z syropu i dobrze wysusz z soku.
Krok 2:
Jajka ugotować na twardo, schłodzić i obrać. Pokrój w drobną kostkę.
Krok 3:
Obierz paluszki krabowe z folii fabrycznej, a także pokrój w drobną kostkę. Paluszki krabowe można zastąpić lub uzupełnić innymi owocami morza. Na przykład krewetki, kalmary lub lekko solone czerwone ryby.
Krok 4:
Pokrój ser w drobną kostkę. Wszystkie składniki nadzienia powinny mieć mniej więcej ten sam rozmiar. Dzięki temu będą lepiej widoczne w przekąsce. Ser na przekąskę jest odpowiedni dla każdego, od zwykłego rosyjskiego po mozzarellę. Najważniejsze jest to, że ser jest pyszny.
Krok 5:
W misce połącz paluszki krabowe, ser i jajka. Dopraw wszystko majonezem i wymieszaj. Majonezu nie powinno być za dużo, aby sałatka się nie unosiła. Oprócz tych składników możesz dodać do nadzienia posiekane warzywa, takie jak koperek lub pietruszka. Aby nadzienie było bardziej satysfakcjonujące, możesz dodać do niego 2-3 łyżki. l. gotowany kruchy ryż. Świeżość dodaj pokrojony w kostkę ogórek.
Krok 6:
Umyj i dokładnie osusz liście sałaty. Na każdym pierścieniu ananasa połóż liść sałaty na wierzchu. Możesz wziąć dowolne liście sałaty. Może to być sałata lodowa, frillis, Romano. Mam zwykłą sałatkę.
Krok 7:
Ułóż nadzienie kraba na wierzchu liścia sałatki. Przekąska jest gotowa. Możesz natychmiast podać do stołu. Jeśli przygotowujesz przekąskę z wyprzedzeniem, na przykład wieczorem, lepiej ją zebrać tuż przed podaniem. Smacznego!
jak kupić paluszki krabowe? Pamiętaj, aby zwrócić uwagę na datę ważności produktu. Mięso surimi (mielona biała ryba) powinno znajdować się na liście kompozycji na pierwszym miejscu. Ważne! Nie kupuj produktu, jeśli ma na nim mróz. To oznaka ponownego zamrożenia. Świeże patyki powinny być wolne od szarych i żółtych plam, sprężyste i lekko wilgotne. Jeśli produkt jest lepki, jest zepsuty.
majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sałata Lodowa - 14 kcal/100g