przekąska z kraba na pierścieniach ananasa

Prosty, efektowny, świeży, soczysty, niezwykły, nowy! Ta przekąska z kraba doskonale łączy wszystkie składniki. Dzięki niezwykłej prezentacji i jasnym kolorom danie natychmiast przyciągnie uwagę przy stole! A gotowanie jest bardzo proste, zajmuje pół godziny.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 7 g
tłuszcze 36 % 8 g
węglowodany 32 % 7 g
133 kcal
IG: 43 / 57 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić piękną przekąskę z kraba na pierścieniach ananasa? Bardzo proste i szybkie. Aby rozpocząć, przygotuj niezbędne składniki zgodnie z listą. Pierścienie ananasa mają większą lub mniejszą średnicę. Wygodniej jest jeść przekąskę na małych pierścieniach. Najpierw wyjmij pierścienie ananasa z syropu i dobrze wysusz z soku.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jajka ugotować na twardo, schłodzić i obrać. Pokrój w drobną kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz paluszki krabowe z folii fabrycznej, a także pokrój w drobną kostkę. Paluszki krabowe można zastąpić lub uzupełnić innymi owocami morza. Na przykład krewetki, kalmary lub lekko solone czerwone ryby.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój ser w drobną kostkę. Wszystkie składniki nadzienia powinny mieć mniej więcej ten sam rozmiar. Dzięki temu będą lepiej widoczne w przekąsce. Ser na przekąskę jest odpowiedni dla każdego, od zwykłego rosyjskiego po mozzarellę. Najważniejsze jest to, że ser jest pyszny.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W misce połącz paluszki krabowe, ser i jajka. Dopraw wszystko majonezem i wymieszaj. Majonezu nie powinno być za dużo, aby sałatka się nie unosiła. Oprócz tych składników możesz dodać do nadzienia posiekane warzywa, takie jak koperek lub pietruszka. Aby nadzienie było bardziej satysfakcjonujące, możesz dodać do niego 2-3 łyżki. l. gotowany kruchy ryż. Świeżość dodaj pokrojony w kostkę ogórek.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Umyj i dokładnie osusz liście sałaty. Na każdym pierścieniu ananasa połóż liść sałaty na wierzchu. Możesz wziąć dowolne liście sałaty. Może to być sałata lodowa, frillis, Romano. Mam zwykłą sałatkę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ułóż nadzienie kraba na wierzchu liścia sałatki. Przekąska jest gotowa. Możesz natychmiast podać do stołu. Jeśli przygotowujesz przekąskę z wyprzedzeniem, na przykład wieczorem, lepiej ją zebrać tuż przed podaniem. Smacznego!

jak kupić paluszki krabowe? Pamiętaj, aby zwrócić uwagę na datę ważności produktu. Mięso surimi (mielona biała ryba) powinno znajdować się na liście kompozycji na pierwszym miejscu. Ważne! Nie kupuj produktu, jeśli ma na nim mróz. To oznaka ponownego zamrożenia. Świeże patyki powinny być wolne od szarych i żółtych plam, sprężyste i lekko wilgotne. Jeśli produkt jest lepki, jest zepsuty.

majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Ananasy - 49   kcal/100g
  • Ananasy w puszkach - 57   kcal/100g
  • Paluszki krabowe - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Vici soczyste - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Miramar - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sałata Lodowa - 14   kcal/100g

Podobne przepisy