skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować to delikatne i soczyste mięso, potrzebujemy samego wędzonego kawałka wieprzowiny, brązowego cukru słoik ananasów w puszkach i brązowego cukru.
Krok 2:
Wędzony kawałek szynki wieprzowej na kości należy gotować w wystarczającej ilości wody przez 30 minut. Schłodzić trochę i wyjąć z patelni, aby można było wykonać nacięcia i napełnić skórę kawałkami ananasa.
Krok 3:
Jedna łyżeczka brązowego cukru zmieszana z dwiema łyżeczkami musztardy, ten sos będzie musiał być nałożony na wieprzowinę i pozwala na tworzenie słodkiej chrupkości podczas pieczenia.
Krok 4:
Pozwól cukrowi trochę rozpuścić się w musztardzie i otwórz puszkę ananasa w puszkach. Zasadniczo pod sosem musztardowym można piec nie tylko wędzoną wieprzowinę, ale na przykład marynowaną, ale wtedy sos może być ostrzejszy, na przykład 250 ml brązowego cukru 30 ml octu lub octu jabłkowego 100 ml sosu pomidorowego 100 ml śmietany 1/2 szklanki musztardy Dijon
Krok 5:
Schłodzoną wieprzowinę nadziewamy kawałkami ananasa na wierzchu i obficie smarujemy ze wszystkich stron musztardowym słodkim sosem. Możesz również użyć pierścieni ananasa w puszkach, które możesz po prostu ułożyć na wierzchu wieprzowiny.
Krok 6:
Włóż mięso do piekarnika na 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Jeśli istnieje tryb grillowania, stworzenie chrupiącej, apetycznej Skórki zajmie mniej czasu. Wyjmij wieprzowinę z piekarnika i pokrój w cienkie plasterki. Zwykle podaję z pieczonymi warzywami, takimi jak rzepa, ziemniaki, marchew i papryka. Ta wędzona wieprzowina ma delikatny i soczysty smak. Prosty sposób przygotowania, a na koniec świetna świąteczna kolacja!
filet z hamburgera (Hamborgarhryggur) jest popularny w wielu krajach skandynawskich i dla wielu niezbędny na Boże Narodzenie. Schab hamburgerowy to solony wędzony schab - duńska tradycja, która przybyła na Islandię dawno temu, gdzie zapoznałem się z tym przepisem.
filety są zwykle gotowane i jest to stara tradycja na Islandii, aby gotować je w czerwonym winie. Można go gotować w wodzie, mieszance wody lub czystym czerwonym winie. Szczerze mówiąc, czerwone wino nie zmienia zbytnio smaku bazy, ale nadaje mocniejszy smak. Filety najlepiej włożyć do rondla, gotować przez około 15-30 minut, a następnie pozostawić do ostygnięcia w bulionie.
po ugotowaniu mięso piecze się w piekarniku w sosie musztardowo - słodkim, aż uzyska złotą skórkę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Polędwica wieprzowa - 264 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g