skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak gotować duszony barszcz w kotle z cukinią i jabłkami? Na początku gotowania składniki muszą być przygotowane. Pokrój ziemniaki na duże kliny
Krok 2:
Posiekaj kapustę
Krok 3:
Pokrój cebulę w małe kostki
Krok 4:
Zetrzyj cukinię, marchewkę i buraki na grubej tarce
Krok 5:
Pokrój pomidory również na duże kliny
Krok 6:
Smalec pokroić w drobną kostkę
Krok 7:
Czosnek zmiażdżyć nożem
Krok 8:
Po przygotowaniu składników na pierwszym etapie układania w żeliwie należy podgrzać naczynia nad ogniem i wlać olej słonecznikowy do żeliwa. Rozgrzej go do wysokiej temperatury do pieczenia
Krok 9:
Dodaj cebulę do żeliwa i podsmaż na dużym ogniu
Krok 10:
Następnie dodaj marchewki, wymieszaj i usmaż razem
Krok 11:
Następnie dodaj buraki, wymieszaj wszystko razem i kontynuuj smażenie na dużym ogniu
Krok 12:
Dodaj cukinię i usmaż ją w ten sam sposób
Krok 13:
Wlej wodę, wymieszaj. Zmniejsz temperaturę pieca. W tym samym czasie dodaj zmiażdżony czosnek i sól. Wymieszaj i pozostaw do duszenia przez pięć minut
Krok 14:
Do sosu czosnkowego do barszczu smalec, czarny pieprz i czosnek zmielić w moździerzu
Krok 15:
Usuń żeliwo z pieca. Kładziemy w nim warstwy mięsa
Krok 16:
Ziemniaki
Krok 17:
Kapusta
Krok 18:
Dodaj fasolę, ziele angielskie, czarny pieprz, liść laurowy
Krok 19:
Połóż starte jabłko i paprykę na wierzchu, posiekany pomidor i ostrą paprykę, zioła i sól, dodaj sos czosnkowy i smalec
Krok 20:
Napełnij wszystko wodą i wymieszaj zawartość żeliwa
Krok 21:
Zamykamy żeliwo pokrywką i wkładamy do piekarnika na noc
Krok 22:
Rano Barszcz będzie gotowy. Smacznego!
niezwykłe zastosowanie, w przeciwieństwie do tradycyjnego przepisu na barszcz, cukinię i jabłka, nada temu daniu szczególny smak lata. Tak, nawet jeśli barszcz nie jest po prostu gotowany na kuchence gazowej, ale gotowany w piecu w żeliwnym kotle! Jeśli jednak nie masz takiego pieca. To nie jest problem. w zwykłym piekarniku elektrycznym lub gazowym możesz dusić naczynie w rondlu lub garnku przez cztery godziny w temperaturze stu stopni.Do barszczu tradycyjnie nie zapomnij podać pampushki, czosnku, śmietany. To z nimi Barszcz będzie jeszcze smaczniejszy!
Ilość wody podaną w przepisie można zmniejszyć lub zwiększyć według własnego uznania, w zależności od tego, czy chcesz uzyskać gęstszą, czy cieńszą zupę.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Korzeń pietruszki - 49 kcal/100g
- Pieprz goździkowy (ziele angielskie) - 263 kcal/100g
- Mostek wołowy - 217 kcal/100g