duszony barszcz w kotle z cukinią i jabłkami

niezwykłe, smaczne, satysfakcjonujące, zdrowe i nieskomplikowane. Pokruszony barszcz w kotle z cukinią i jabłkami okazuje się niezwykle aromatyczny, nasycony smakami dużej liczby różnych warzyw i pikantnych przypraw. Takiego barszczu nie może być wiele, nawet dziecko, które jak zawsze nie chce jeść, nie oprze się jego smakowi!
The Patricks channelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 3 g
tłuszcze 22 % 2 g
węglowodany 44 % 4 g
49 kcal
IG: 80 / 0 / 20

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 9 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak gotować duszony barszcz w kotle z cukinią i jabłkami? Na początku gotowania składniki muszą być przygotowane. Pokrój ziemniaki na duże kliny

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posiekaj kapustę

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój cebulę w małe kostki

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zetrzyj cukinię, marchewkę i buraki na grubej tarce

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój pomidory również na duże kliny

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smalec pokroić w drobną kostkę

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Czosnek zmiażdżyć nożem

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Po przygotowaniu składników na pierwszym etapie układania w żeliwie należy podgrzać naczynia nad ogniem i wlać olej słonecznikowy do żeliwa. Rozgrzej go do wysokiej temperatury do pieczenia

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj cebulę do żeliwa i podsmaż na dużym ogniu

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Następnie dodaj marchewki, wymieszaj i usmaż razem

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Następnie dodaj buraki, wymieszaj wszystko razem i kontynuuj smażenie na dużym ogniu

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dodaj cukinię i usmaż ją w ten sam sposób

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wlej wodę, wymieszaj. Zmniejsz temperaturę pieca. W tym samym czasie dodaj zmiażdżony czosnek i sól. Wymieszaj i pozostaw do duszenia przez pięć minut

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Do sosu czosnkowego do barszczu smalec, czarny pieprz i czosnek zmielić w moździerzu

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Usuń żeliwo z pieca. Kładziemy w nim warstwy mięsa

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Ziemniaki

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Kapusta

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Dodaj fasolę, ziele angielskie, czarny pieprz, liść laurowy

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Połóż starte jabłko i paprykę na wierzchu, posiekany pomidor i ostrą paprykę, zioła i sól, dodaj sos czosnkowy i smalec

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Napełnij wszystko wodą i wymieszaj zawartość żeliwa

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Zamykamy żeliwo pokrywką i wkładamy do piekarnika na noc

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Rano Barszcz będzie gotowy. Smacznego!

niezwykłe zastosowanie, w przeciwieństwie do tradycyjnego przepisu na barszcz, cukinię i jabłka, nada temu daniu szczególny smak lata. Tak, nawet jeśli barszcz nie jest po prostu gotowany na kuchence gazowej, ale gotowany w piecu w żeliwnym kotle! Jeśli jednak nie masz takiego pieca. To nie jest problem. w zwykłym piekarniku elektrycznym lub gazowym możesz dusić naczynie w rondlu lub garnku przez cztery godziny w temperaturze stu stopni.Do barszczu tradycyjnie nie zapomnij podać pampushki, czosnku, śmietany. To z nimi Barszcz będzie jeszcze smaczniejszy!

Ilość wody podaną w przepisie można zmniejszyć lub zwiększyć według własnego uznania, w zależności od tego, czy chcesz uzyskać gęstszą, czy cieńszą zupę.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Korzeń pietruszki - 49   kcal/100g
  • Pieprz goździkowy (ziele angielskie) - 263   kcal/100g
  • Mostek wołowy - 217   kcal/100g

Podobne przepisy