zupa z fasoli mung z marchewką i cebulą Mung Hur
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowaliśmy wszystko, czego potrzebujesz
Krok 2:
Fasola posortowana i umyta
Krok 3:
Czosnek cięty
Krok 4:
Cebula cięta
Krok 5:
Marchewki zostały również pokrojone i pozostawione w oleju roślinnym przez 2 minuty
Krok 6:
Dodano sos i kontynuowano smażenie warzyw z nim przez kilka minut
Krok 7:
Dodał kurkuma
Krok 8:
Smażone razem z kurkumą przez 1 minutę
Krok 9:
Dodał farsz
Krok 10:
Smaż wszystko razem przez 5 minut, dobrze rozbijając grudki mielonego mięsa
Krok 11:
Włóż tę mieszaninę do wrzącej wody, gdy się zagotuje, włóż mung i gotuj przez 35 minut, aż pęknie, Posol zupę
Krok 12:
Do gotowej zupy dodano warzywa i podano. Zdobądź apetyt!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g
- Mash - 300 kcal/100g