zupa z fasoli mung z marchewką i cebulą Mung-Hur

pyszne danie kuchni indyjskiej jest teraz na stole! Zatrzymamy się dzisiaj u Hindusów i przygotujemy zupę Mash-hur Fasola mung-odmiana złotej fasoli pochodząca z Indii, tak bardzo podobało mi się to danie z jej użyciem, że postanowiłem podzielić się z Tobą przepisem.
SzuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 3 g
tłuszcze 33 % 4 g
węglowodany 42 % 5 g
67 kcal
IG: 25 / 0 / 75

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowaliśmy wszystko, czego potrzebujesz

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Fasola posortowana i umyta

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Czosnek cięty

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Cebula cięta

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Marchewki zostały również pokrojone i pozostawione w oleju roślinnym przez 2 minuty

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodano sos i kontynuowano smażenie warzyw z nim przez kilka minut

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodał kurkuma

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Smażone razem z kurkumą przez 1 minutę

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodał farsz

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Smaż wszystko razem przez 5 minut, dobrze rozbijając grudki mielonego mięsa

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Włóż tę mieszaninę do wrzącej wody, gdy się zagotuje, włóż mung i gotuj przez 35 minut, aż pęknie, Posol zupę

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Do gotowej zupy dodano warzywa i podano. Zdobądź apetyt!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g
  • Mash - 300   kcal/100g

Podobne przepisy