makaron wok z fasolą i warzywami w sosie teriyaki
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Warzywa myjemy i obieramy ze skórki i nasion. Pokrój w cienkie paski. Jeśli fasola jest zamrożona. Następnie myjemy go i zostawiamy na sicie, aby nadmiar wody był szklany.
2. Wok na patelnię (jeśli nie, smaż na patelni z grubym dnem), wlej olej słonecznikowy lub sezamowy i smaż na nim fasolę przez 2-3 minuty.
3. Następnie dodajemy resztę naszych warzyw, smażymy jeszcze trochę i wlewamy sos sojowy i sos teriyaki. Nadal mieszając gotować na wolnym ogniu przez kilka minut.
4. Rozłóż gotowy ugotowany makaron na warzywach i podgrzej wszystko razem pod pokrywką na małym ogniu przez 3 minuty.
podczas serwowania posyp sezamem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Sos Teriyaki - 89 kcal/100g