ryż z kaszą jęczmienną i gulaszem
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
wlej wodę do garnka lub rondla, sól do smaku i podpal do wrzenia. Myjemy płatki ryżowe i razem z jęczmieniem gotujemy przez około 20 minut, aż do połowy ugotowane. Następnie spuść nadmiar wody. Otwieramy słoik gulaszu i razem z bulionem i tłuszczem wysyłamy do owsianki, na węglu drzewnym lub na małym ogniu kuchenki, doprowadzamy owsiankę do gotowości przez około 5 minut. Dla smaku możesz dodać zielenie.
Nie mogę powiedzieć, że pokochałam wędrówki, ale wiesz, coś w tym jest.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Jęczmień zwinięty jasny - 349 kcal/100g
- Jęczmień szkocki - 348 kcal/100g
- Kasza jęczmienna - 343 kcal/100g
- Płatki jęczmienne - 315 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Gulasz wieprzowy - 349 kcal/100g