skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania zupy z kurczaka z domowym makaronem.
Krok 2:

Zaczynamy przygotowania od przygotowania ciasta, a do tego rozbijamy dwa jaja kurze w obszernej misce.
Krok 3:

Dodaj trochę soli do miski do smaku, wlej jedną łyżkę oleju roślinnego i dobrze wymieszaj.
Krok 4:

Dodaj wcześniej przesianą mąkę do miski w częściach.
Krok 5:

Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 6:

Kontynuuj wyrabianie ciasta w misce rękami.
Krok 7:

Wlej trochę mąki na stół, rozłóż ciasto i dokładnie ugniataj rękami przez około piętnaście minut, a następnie włóż do plastikowej torby na trzydzieści minut.
Krok 8:

Wlej trzy litry wody do rondla i włóż do niego kilogram mięsa z kurczaka pokrojonego na kawałki.
Krok 9:

Posiekaj dość drobno jedną główkę cebuli.
Krok 10:

Włóż posiekaną cebulę na patelnię z olejem roślinnym dodanym do smaku i lekko podsmaż.
Krok 11:

Na grubej tarce zetrzyj jedną marchewkę.
Krok 12:

Rozłóż startą marchewkę na patelni do cebuli i smaż przez około dwie minuty.
Krok 13:

Zbieramy powstałą pianę łyżką z bulionu gotowanego w rondlu.
Krok 14:

Dodaj trochę cebuli z łuską do bulionu dla smaku i aromatu, marchewki, pieprzu i sadzonek zieleni do smaku.
Krok 15:

Podziel powstałe ciasto na trzy kawałki, dobrze je ugniataj i rozwałkuj na posypanym mąką stole na bardzo cienkie ciasta.
Krok 16:

Każde powstałe ciasto składamy kilka razy.
Krok 17:

Stożek powstały z ciasta kroimy w cienkie paski ostrym nożem.
Krok 18:

Po trzydziestu minutach usuwamy wcześniej dodane warzywa z patelni.
Krok 19:

Ugotowany sos rozprowadzamy z patelni na patelnię, dodajemy sól do smaku, następnie zamykamy pokrywką, podnosimy temperaturę pieca i doprowadzamy do wrzenia.
Krok 20:

Ugotowany makaron jajeczny wkładamy do rondla z gotowanym bulionem i mieszając kontynuujemy gotowanie zupy przez około dwie do trzech minut.
Krok 21:

Dodaj liść laurowy, suszone zioła i mieszankę papryki do rondla do smaku.
Krok 22:

Wymieszaj wszystkie składniki w rondlu i przykryj pokrywką, pozwól zupie trochę zaparzyć.
Krok 23:

Wlej gotowaną zupę do misek i dodaj pokrojone na pół ugotowane jajka przepiórcze do smaku. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
pierwsze danie z tajemnicą! Najsmaczniejszy i najbogatszy! Zupa z kurczaka według specjalnego przepisu z domowym makaronem. Niesamowity aromat i niezapomniany smak tej zupy podbiją na zawsze! Jest idealny do natychmiastowego ogrzania się, gdy jest zimno, regeneracji po pracy fizycznej i doładowania, aby szybko wykonać pozostałe czynności. Obfity bulion z kurczaka i delikatny domowy makaron z tajnym ciastem sprawiają, że jest to ulubione danie wszystkich członków rodziny!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g


