wykwintna sałatka mięsna

sałatka noworoczna z mięsem - dla wszystkich wybranych! Wspaniały przepis na przygotowanie oryginalnej soczystej sałatki z piklem i naleśnikiem jajecznym, który z pewnością spodoba się wielu i mile zaskoczy swoim smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 7 g
tłuszcze 52 % 11 g
węglowodany 14 % 3 g
121 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować świąteczną sałatkę noworoczną, przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Trzysta pięćdziesiąt gramów wołowiny z dodatkiem czarnego pieprzu dla aromatu i smaku, marchewki z cebulą gotujemy w bulionie, a następnie kroimy mięso w paski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój również trzy pikle w dowolne paski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój dwie głowy cebuli na pół pierścienia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozbij trzy jaja kurze do odpowiedniej miski, dodaj sól do smaku i dokładnie ubij trzepaczką.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej olej roślinny do smaku na patelnię i podgrzej go na kuchence.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ugotowane ciasto jajeczne wlać na patelnię.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Smaż każdy naleśnik z obu stron przez około minutę i rozłóż je na talerzu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wlej jedną łyżkę oleju roślinnego na patelnię i rozłóż posiekaną cebulę.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Podsmaż cebulę na złoty kolor, następnie dodaj czarny pieprz do smaku, zdejmij patelnię z pieca i pozwól cebuli ostygnąć.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Ugotowane naleśniki kroimy w paski o równej wielkości z pokrojonym mięsem.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Rozłóż naleśniki pokrojone w paski w obszernej misce.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Rozłóż ogórki pokrojone w paski z mięsem w misce.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Dodaj smażoną cebulę do miski.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Wymieszaj wszystkie składniki razem w misce.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Dodaj trzy łyżki majonezu do miski i ponownie dokładnie wymieszaj.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Rozłóż liście sałaty na talerzu do smaku i umieść kształt pierścienia.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Napełnij pierścień sałatką i dobrze uszczelnij.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Udekoruj gałązką pietruszki na wierzchu, ostrożnie podnieś kształt pierścienia i porcja świątecznej sałatki jest gotowa.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

ulubione danie ulubionych! Wykwintna Sałatka Ministerialna jest przygotowywana łatwo, prosto, z wołowiną, cebulą, piklem i naleśnikiem jajecznym! Jeśli masz dość zwykłych przaśnych sałatek, spróbuj przygotować oryginalne i wyjątkowe danie, pierwotnie wymyślone dla wybrednych, bardzo wybrednych Ministrów! Smak tego dania jest niezwykły i dlatego wywołuje entuzjastyczne doznania. Jego kuszący aromat i idealna soczystość harmonijnie łączą się, wywołując w ustach prawdziwą gastronomiczną ekstazę. Daj sobie fantastyczną przyjemność!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 11   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Wołowina-polędwica (stek) - 189   kcal/100g
  • Wołowina-polędwica (rostbef) - 381   kcal/100g
  • Liście sałaty - 12   kcal/100g

Podobne przepisy