skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować świąteczną sałatkę noworoczną, przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy.
Krok 2:
Trzysta pięćdziesiąt gramów wołowiny z dodatkiem czarnego pieprzu dla aromatu i smaku, marchewki z cebulą gotujemy w bulionie, a następnie kroimy mięso w paski.
Krok 3:
Pokrój również trzy pikle w dowolne paski.
Krok 4:
Pokrój dwie głowy cebuli na pół pierścienia.
Krok 5:
Rozbij trzy jaja kurze do odpowiedniej miski, dodaj sól do smaku i dokładnie ubij trzepaczką.
Krok 6:
Wlej olej roślinny do smaku na patelnię i podgrzej go na kuchence.
Krok 7:
Ugotowane ciasto jajeczne wlać na patelnię.
Krok 8:
Smaż każdy naleśnik z obu stron przez około minutę i rozłóż je na talerzu.
Krok 9:
Wlej jedną łyżkę oleju roślinnego na patelnię i rozłóż posiekaną cebulę.
Krok 10:
Podsmaż cebulę na złoty kolor, następnie dodaj czarny pieprz do smaku, zdejmij patelnię z pieca i pozwól cebuli ostygnąć.
Krok 11:
Ugotowane naleśniki kroimy w paski o równej wielkości z pokrojonym mięsem.
Krok 12:
Rozłóż naleśniki pokrojone w paski w obszernej misce.
Krok 13:
Rozłóż ogórki pokrojone w paski z mięsem w misce.
Krok 14:
Dodaj smażoną cebulę do miski.
Krok 15:
Wymieszaj wszystkie składniki razem w misce.
Krok 16:
Dodaj trzy łyżki majonezu do miski i ponownie dokładnie wymieszaj.
Krok 17:
Rozłóż liście sałaty na talerzu do smaku i umieść kształt pierścienia.
Krok 18:
Napełnij pierścień sałatką i dobrze uszczelnij.
Krok 19:
Udekoruj gałązką pietruszki na wierzchu, ostrożnie podnieś kształt pierścienia i porcja świątecznej sałatki jest gotowa.
Krok 20:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
ulubione danie ulubionych! Wykwintna Sałatka Ministerialna jest przygotowywana łatwo, prosto, z wołowiną, cebulą, piklem i naleśnikiem jajecznym! Jeśli masz dość zwykłych przaśnych sałatek, spróbuj przygotować oryginalne i wyjątkowe danie, pierwotnie wymyślone dla wybrednych, bardzo wybrednych Ministrów! Smak tego dania jest niezwykły i dlatego wywołuje entuzjastyczne doznania. Jego kuszący aromat i idealna soczystość harmonijnie łączą się, wywołując w ustach prawdziwą gastronomiczną ekstazę. Daj sobie fantastyczną przyjemność!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 11 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Wołowina-polędwica (stek) - 189 kcal/100g
- Wołowina-polędwica (rostbef) - 381 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g