owsianka z soczewicy z cebulą i natką pietruszki

owsianka z soczewicy będzie odkryciem-smak, korzyści, sytość! Powszechnie uważa się, że owsianka z soczewicy jest wyłącznie daniem żydowskim, ponieważ Ezaw sprzedał za nią swoje primogenitury. Z jakiegoś powodu przeoczono, że w Rosji uprawiali soczewicę i najwyraźniej nie robili tego, aby ją podziwiać. Chcę zaoferować do sądu kulinarny przepis na rosyjską owsiankę z soczewicy. Prawdę mówiąc, nie różni się zbytnio od żydowskiego, z wyjątkiem zestawu przypraw.
breikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 4 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 64 % 7 g
49 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 9 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

szklankę soczewicy najlepiej spłukać i namoczyć przez noc w zimnej wodzie. Ponownie spłucz i gotuj w zimnej wodzie, to około 1 litra. Musisz gotować na średnim ogniu, gdy się zagotuje, zmniejszyć ogień i dodać marchewkę i pietruszkę startą lub pokrojoną w cienkie paski do soczewicy. Zamknij owsiankę pokrywką, ale nie na końcu, patelnia powinna być lekko otwarta. Soczewica gotuje się po około pół godzinie, woda odparowuje do objętości nieco ponad litra.
drobno posiekaj cebulę i dodaj ją wraz z lavrushką i pieprzem do owsianki, dodaj sól. Gotuj na bardzo małym ogniu przez kolejne 15 minut, dopraw drobno posiekanym czosnkiem i tymiankiem. Pozwól nam stać. Owsianka jest gotowa.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Soczewica suszona nie gotowana - 340   kcal/100g
  • Soczewica suszona gotowana - 106   kcal/100g
  • Soczewica - 340   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Korzeń pietruszki - 49   kcal/100g

Podobne przepisy