Śledź pod futrem w oryginalnym designie

nie rezygnuj ze swojego ulubionego śledzia pod futrem. Jest rozwiązanie! Jeśli masz sałatkę & quot; Śledź pod futrem & quot; powtarzającą się z roku na rok i trochę zmęczoną monotonią, proponuję nową opcję. Sałatka będzie równie smaczna, zachowa swój kształt jak prawdziwe ciasto i będzie wyglądać niesamowicie na świątecznym stole.
NuriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 6 g
tłuszcze 52 % 15 g
węglowodany 28 % 8 g
189 kcal
IG: 63 / 0 / 38

metoda gotowania

Czas gotowania: 4 h

nasza tradycyjna sałatka na Nowy Rok Śledź pod futrem w nowym, niezwykłym formacie. Przygotowanie świątecznego dania zgodnie z tym przepisem jest również łatwe, a niezwykły projekt zaskoczy gości.

w żadnym wypadku nie udaję klasycznego, tradycyjnego przepisu na śledzie pod futrem. A moja rodzina bardziej lubi "oryginalny" przepis. ale kiedy chcesz "rozpieszczać" lub nadać świątecznemu stołowi estetykę, to danie jest używane.

ze względu na identyczne produkty smak będzie bardzo podobny do klasycznej receptury.



w zależności od wielkości warzyw mogę dostać od 15 do 25 g żelatyny.
jeśli przygotowałeś już potrawy z żelatyną, nie będzie trudno znaleźć odpowiednie stężenie sosu. Wskazałem 25 gr, ponieważ buraki i ziemniaki były tym razem bardzo duże, a moja zwykła "dawka" nie wystarczyła i musiałem przygotować kolejny SOS. Przy takiej ilości ciasto nie rozpadło się i doskonale zachowuje swój kształt. Jeśli ilość majonezu jest myląca, możesz ją zmniejszyć, dodając proporcjonalnie wodę. Wtedy sałatka okaże się bardziej chuda.

ważne!!!

po ugotowaniu sos należy przechowywać w ciepłym miejscu! Trzymam przy kuchence lub przy baterii. Aby żelatyna się nie związała.

dla miłośników cebuli można go dodać do śledzia, a dopiero potem polać sosem śledziowym.

pokrój warzywa w kostkę, aby wyglądały piękniej na cięciu. Tym razem pokroiłam większe niż zwykle. Myślę, że lepiej jest mniejszy lub cieńszy.

jeśli nie masz godzin na czekanie, możesz przyspieszyć: włóż sałatę śledziową pod futro do zamrażarki na 1-1, 5 godziny, a następnie do lodówki na 30-60 minut, aby się rozmroziła. Ale nadal lepiej jest przechowywać w lodówce przez 4 godziny.



i jeszcze jedna wskazówka: z mojego doświadczenia wynika, że ta sałatka wygląda jeszcze ładniej w kształcie kwadratu. dlatego jeśli to możliwe, użyj go. Możesz ozdobić żółtkami lub innymi metodami według własnego uznania.



Szczęśliwego Nowego Roku dla wszystkich, Wszystkiego Dobrego i dobrego dla Ciebie. Dziękuję za przybycie))

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal / 100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g

Podobne przepisy