zupa z kości wołowej i wieprzowej Kaukaska

najbardziej pikantna i aromatyczna zupa, jaką kiedykolwiek próbowałeś!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 4 g
tłuszcze 18 % 2 g
węglowodany 45 % 5 g
49 kcal
IG: 40 / 60 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h

zupa wołowa i wieprzowa to jeden ze słynnych przepisów kulinarnych w kuchni abchaskiej. Jest kochany nie tylko ze względu na wspaniały smak, ale także dlatego, że jest bogaty w witaminy.

aby zrobić tę zupę, najpierw wkładamy wodę do garnka i wkładamy ją do pieca. Następnie dokładnie myjemy kość mózgową i wkładamy ją do rondla. Przykryj pokrywką i poczekaj, aż woda się zagotuje. Następnie gotuj na małym ogniu przez 1,5-2 godziny, stale usuwając piankę.

po ugotowaniu Kości przez 1,5-2 godziny zaczynamy gotować mięso: dokładnie myjemy wieprzowinę i wołowinę, kroimy w kostkę i dodajemy do bulionu. Gotuj bulion przez 10-15 minut. Następnie musisz posolić.

opłucz ryż i dodaj do garnka. Następnie dodaj chili, koncentrat pomidorowy, czarny pieprz i liść laurowy.

obierz cebulę i drobno posiekaj. Dodaj cebulę do rondla i gotuj, aż bulgocze. Następnie zmniejsz ogień i gotuj, aż ryż się ugotuje.

obierz i posiekaj czosnek. Dodaj czosnek do bulionu i wyjmij z pieca. Czas przygotowania takiej zupy wynosi 3 godziny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Kości wołowe - 105   kcal/100g

Podobne przepisy