Rolada wieprzowa w skórce cebuli

pyszna i sycąca przekąska na kanapki. Bardzo lubię gotować taką bułkę na świątecznym stole, ponieważ jej przygotowanie zajmuje bardzo mało czasu, a wynik przekracza wszelkie oczekiwania. I możesz to zrobić z wyprzedzeniem za kilka dni. Bardzo smaczne i satysfakcjonujące! Spróbuj!
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 78 % 7 g
tłuszcze 22 % 2 g
węglowodany 0 % 0 g
52 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 8 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować bułkę, weź cały kawałek smalcu z warstwą mięsa. Nie musisz brać bardzo grubego kawałka, ponieważ bardzo trudno będzie go zwinąć w rolkę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wytnij kawałek w poprzek, jakby odcinając jedną warstwę. Ale nie tnij do końca.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na osobnym talerzu połącz wszystkie przyprawy do bułki-sól, pieprz,suchą musztardę, bazylię. Możesz dodać trochę papryki. Wszystko wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posmaruj cały kawałek przyprawami, pocierając je rękami, najlepiej jak potrafisz. Użyj wszystkich przygotowanych przypraw. Nie bój się, że będzie ich dużo.Podczas gotowania wszystko, co zbędne, zniknie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie zacznij zwijać rolkę. Zwiń z wyciętej części, która jest bez skóry. A następnie przekręć jeden kawałek w skórę. Na Zewnątrz mocno zawiąż rolkę nitką w kilku warstwach, aby była bezpiecznie związana.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż trochę skórki cebuli do garnka i ułóż bułkę. Następnie dodaj więcej łusek i liści laurowych. Napełnij wszystko wodą, aby całkowicie przykryła rolkę. Podpal i pozwól bułce się zagotować. Gotuj przez 2-2, 5 godziny, w zależności od grubości.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gotową bułkę pozostawić do ostygnięcia i położyć na kilka godzin w lodówce. Aby nadać mu bogatszy smak, możesz posmarować go na zewnątrz posiekanym czosnkiem. Pokrój bułkę w kółka i poczęstuj się. Smacznego!

bardzo smaczna przekąska z warstwy wieprzowiny. Po zamrożeniu taką rolkę można pokroić na wystarczająco cienkie talerze, co będzie bardzo przydatne w przypadku kanapek. Bardzo smaczne, satysfakcjonujące i pożywne do wykorzystania na poranne śniadanie.
w przekroju taka bułka wygląda tak pięknie i apetycznie, że można ją przygotować na każde wakacje. Połóż taki kawałek na świątecznym talerzu i zaskocz swoich krewnych i przyjaciół.
do nadzienia do takiej bułki można dodać kawałki marchwi, papryki lub gałązek koperku.
a dzięki skórce cebuli bułka nabiera apetycznego, złotego koloru.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Skórka cebuli - 0   kcal/100g
  • Musztarda w proszku - 378   kcal/100g
  • Boczek wieprzowy - 155   kcal/100g

Podobne przepisy