skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Aby przygotować bułkę, weź cały kawałek smalcu z warstwą mięsa. Nie musisz brać bardzo grubego kawałka, ponieważ bardzo trudno będzie go zwinąć w rolkę.
Krok 2:

Wytnij kawałek w poprzek, jakby odcinając jedną warstwę. Ale nie tnij do końca.
Krok 3:

Na osobnym talerzu połącz wszystkie przyprawy do bułki-sól, pieprz,suchą musztardę, bazylię. Możesz dodać trochę papryki. Wszystko wymieszaj.
Krok 4:

Posmaruj cały kawałek przyprawami, pocierając je rękami, najlepiej jak potrafisz. Użyj wszystkich przygotowanych przypraw. Nie bój się, że będzie ich dużo.Podczas gotowania wszystko, co zbędne, zniknie.
Krok 5:

Następnie zacznij zwijać rolkę. Zwiń z wyciętej części, która jest bez skóry. A następnie przekręć jeden kawałek w skórę. Na Zewnątrz mocno zawiąż rolkę nitką w kilku warstwach, aby była bezpiecznie związana.
Krok 6:

Włóż trochę skórki cebuli do garnka i ułóż bułkę. Następnie dodaj więcej łusek i liści laurowych. Napełnij wszystko wodą, aby całkowicie przykryła rolkę. Podpal i pozwól bułce się zagotować. Gotuj przez 2-2, 5 godziny, w zależności od grubości.
Krok 7:

Gotową bułkę pozostawić do ostygnięcia i położyć na kilka godzin w lodówce. Aby nadać mu bogatszy smak, możesz posmarować go na zewnątrz posiekanym czosnkiem. Pokrój bułkę w kółka i poczęstuj się. Smacznego!
bardzo smaczna przekąska z warstwy wieprzowiny. Po zamrożeniu taką rolkę można pokroić na wystarczająco cienkie talerze, co będzie bardzo przydatne w przypadku kanapek. Bardzo smaczne, satysfakcjonujące i pożywne do wykorzystania na poranne śniadanie.
w przekroju taka bułka wygląda tak pięknie i apetycznie, że można ją przygotować na każde wakacje. Połóż taki kawałek na świątecznym talerzu i zaskocz swoich krewnych i przyjaciół.
do nadzienia do takiej bułki można dodać kawałki marchwi, papryki lub gałązek koperku.
a dzięki skórce cebuli bułka nabiera apetycznego, złotego koloru.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Skórka cebuli - 0 kcal/100g
- Musztarda w proszku - 378 kcal/100g
- Boczek wieprzowy - 155 kcal/100g





