skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować bogatą zupę kuchni orientalnej shurpa, przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami, dokładnie myjemy i suszymy jeden kilogram jagnięciny na kości.
Krok 2:
Pokrój jagnięcinę na duże kawałki.
Krok 3:
Wlej trzy litry wody do pięciolitrowego rondla z grubym dnem, rozłóż pokrojone mięso i umieść na kuchence, którą włączamy na wysoką temperaturę.
Krok 4:
Aby uzyskać klarowność bulionu i smaku, dodaj trochę marchewki z cebulą i czarnym pieprzem do garnka z mięsem, a następnie zamknij pokrywkę i zagotuj.
Krok 5:
Pokrój dwie główki cebuli w dość małą kostkę.
Krok 6:
Gdy tylko bulion w rondlu się zagotuje, Przełącz piec na niską temperaturę i usuń pianę.
Krok 7:
Włóż posiekaną cebulę do rondla z bulionem i zamknij pokrywkę, kontynuuj proces gotowania.
Krok 8:
Jedna marchewka jest cięta na dość duże półpierścienie o grubości centymetra.
Krok 9:
Po godzinie z małą ilością, gdy mięso jest w pełni ugotowane i oddzielone od kości, włóż posiekaną marchewkę do rondla.
Krok 10:
Włóż ziemniaki pokrojone na cztery części do rondla i zwiększ temperaturę pieca.
Krok 11:
Pokrój dwie papryki w duże paski.
Krok 12:
Pokrój w duże plasterki dwieście gramów pomidorów i włóż do wspólnej patelni.
Krok 13:
Dodaj sól do smaku i wymieszaj wszystkie składniki w rondlu.
Krok 14:
Włóż do rondla pokrojoną w pierścienie paprykę dungańską z bułgarską i wymieszaj, przykryj pokrywką, a następnie gotuj warzywa w niskiej temperaturze przez około siedem minut.
Krok 15:
Dodaj do garnka pół łyżeczki ziry, dwie łyżki suszonej bazylii z natką pietruszki, jeden liść laurowy, mieszankę papryki do smaku i jedną czerwoną ostrą paprykę.
Krok 16:
Zamknij patelnię pokrywką i pozwól zupie parzyć przez około dziesięć minut, po czym obfita i pachnąca shurpa jest gotowa do użycia.
Krok 17:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
Wschodnia shurpa stanie się ulubioną potrawą Twojej rodziny. Bogaty przepis na zupę z fantastycznie aromatycznym bulionem z delikatnym mięsem i soczystymi warzywami to przykład pysznego, zdrowego dania na pełne obiady lub kolacje! To zupa pieczeń dla prawdziwych koneserów zdrowej żywności. Nasyca ciało silnym ładunkiem energii, pomaga pokonać najtrudniejsze przeszkody i łatwo rozwiązać wszelkie problemy. Shurpa - kulinarne znalezisko wielkich zwycięskich dowódców!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal / 100g
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal / 100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal / 100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g