Sosowa zupa shurpa z jagnięciną

Wschodnia shurpa jest źródłem mocy i mocy! Świetny przepis na bogatą zupę orientalną z fantastycznie pachnącym bulionem, przyprawami i ziołami, który mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 8 g
tłuszcze 20 % 4 g
węglowodany 40 % 8 g
99 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować bogatą zupę kuchni orientalnej shurpa, przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami, dokładnie myjemy i suszymy jeden kilogram jagnięciny na kości.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój jagnięcinę na duże kawałki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej trzy litry wody do pięciolitrowego rondla z grubym dnem, rozłóż pokrojone mięso i umieść na kuchence, którą włączamy na wysoką temperaturę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Aby uzyskać klarowność bulionu i smaku, dodaj trochę marchewki z cebulą i czarnym pieprzem do garnka z mięsem, a następnie zamknij pokrywkę i zagotuj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój dwie główki cebuli w dość małą kostkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gdy tylko bulion w rondlu się zagotuje, Przełącz piec na niską temperaturę i usuń pianę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż posiekaną cebulę do rondla z bulionem i zamknij pokrywkę, kontynuuj proces gotowania.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Jedna marchewka jest cięta na dość duże półpierścienie o grubości centymetra.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Po godzinie z małą ilością, gdy mięso jest w pełni ugotowane i oddzielone od kości, włóż posiekaną marchewkę do rondla.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Włóż ziemniaki pokrojone na cztery części do rondla i zwiększ temperaturę pieca.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Pokrój dwie papryki w duże paski.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Pokrój w duże plasterki dwieście gramów pomidorów i włóż do wspólnej patelni.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Dodaj sól do smaku i wymieszaj wszystkie składniki w rondlu.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Włóż do rondla pokrojoną w pierścienie paprykę dungańską z bułgarską i wymieszaj, przykryj pokrywką, a następnie gotuj warzywa w niskiej temperaturze przez około siedem minut.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Dodaj do garnka pół łyżeczki ziry, dwie łyżki suszonej bazylii z natką pietruszki, jeden liść laurowy, mieszankę papryki do smaku i jedną czerwoną ostrą paprykę.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Zamknij patelnię pokrywką i pozwól zupie parzyć przez około dziesięć minut, po czym obfita i pachnąca shurpa jest gotowa do użycia.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

Wschodnia shurpa stanie się ulubioną potrawą Twojej rodziny. Bogaty przepis na zupę z fantastycznie aromatycznym bulionem z delikatnym mięsem i soczystymi warzywami to przykład pysznego, zdrowego dania na pełne obiady lub kolacje! To zupa pieczeń dla prawdziwych koneserów zdrowej żywności. Nasyca ciało silnym ładunkiem energii, pomaga pokonać najtrudniejsze przeszkody i łatwo rozwiązać wszelkie problemy. Shurpa - kulinarne znalezisko wielkich zwycięskich dowódców!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal / 100g
  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal / 100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal / 100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy