skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy nasze składniki zupy. Z ryby najpierw obieramy łuski.
Krok 2:
Pokrój rybę na porcje.
Krok 3:
Pokrój cebulę i paprykę tak drobno, jak to możliwe, a marchewki na ćwiartki kół. Obierz i pokrój ziemniaki w małe kostki.
Krok 4:
Na mieszance masła i olejów roślinnych spasserujemy cebulę.
Krok 5:
Jednocześnie gotuj rybę w gotowanej wodzie przez 10 minut wraz z liściem laurowym i ziarnami pieprzu. Jeśli używasz lekko solonej ryby, nie musisz solić bulionu.
Krok 6:
Dodaj marchewkę i ostrą paprykę do spasserowanej cebuli. Smażyć przez 5-7 minut.
Krok 7:
Pod koniec pieczenia dodaj kolendrę i zmielony czarny pieprz.
Krok 8:
Gotowaną rybę ostrożnie wyjmujemy z bulionu, który z kolei filtrujemy. W czystym bulionie gotuj ziemniaki do połowy ugotowane.
Krok 9:
Dodaj smażenie z innych warzyw do ziemniaków. Gotuj nadal przez 5-7 minut. Pod koniec gotowania sprawdzamy sól i dodajemy ją, jeśli to konieczne.
Krok 10:
Rozłóż porcję ryby na talerzu, dodaj tam bulion i warzywa, udekoruj świeżą pietruszką lub innymi ulubionymi ziołami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g