mięso sojowe z cebulą i koncentratem pomidorowym

aromatyczne danie dietetyczne wykonane z beztłuszczowej mąki z fasoli sojowej. Czy przestrzegasz postu? Czy jesteś wegetarianinem? Czy obserwujesz swoją sylwetkę? Uwielbiasz koncentrat pomidorowy? I po prostu nie wyobrażasz sobie życia bez cebuli? W takim razie to jasne, niskokaloryczne i aromatyczne danie jest właśnie dla ciebie!
Pirko RitaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 16 g
tłuszcze 19 % 7 g
węglowodany 38 % 14 g
154 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować to danie, musisz przygotować następujące składniki: mięso sojowe, koncentrat pomidorowy, cebulę i sól. W razie potrzeby można dodać czarny pieprz i inne przyprawy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Kawałki mięsa sojowego należy umieścić w głębokim pojemniku lub rondlu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zagotuj czystą przefiltrowaną wodę w czajniku lub osobnym rondlu i natychmiast zalej nią suche porowate kawałki mięsa. Zamknij pojemnik z soerami i wrzącą wodą pokrywką, pozostaw mięso do " gotowania "na 20 minut, aby w tym czasie mięso" pęczniało " i zwiększało objętość. Po pierwszych 10 minutach musisz otworzyć i, jeśli to konieczne, dodać więcej wrzącej wody, a następnie pozostawić mięso do "pęcznienia" przez kolejne 10 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gdy mięso sojowe jest "gotowane", możesz przygotować cebulę do smażenia. Aby to zrobić, obierz cebulę, a następnie pokrój ją w małe kostki. Wlej trochę oleju roślinnego na patelnię i podpal. Posiekaną cebulę ułożyć na rozgrzanej patelni i smażyć na średnim ogniu, aż będzie lekko złocista. Połóż gotową cebulę z patelni.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Teraz, gdy mięso sojowe znacznie zwiększyło swoją objętość, konieczne jest wrzucenie go do durszlaka i pozostawienie go trochę, ponieważ następnie będziesz musiał pracować rękami. Gdy kawałki mięsa sojowego są lekko ciepłe, możesz kontynuować gotowanie. Aby to zrobić, weź niewielką część mięsa sojowego i przeżyj z niego cały nadmiar wody, a następnie włóż na patelnię, na której wcześniej smażono cebulę. Wykonaj tę procedurę z pozostałymi kawałkami mięsa. Mięso sojowe

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W tym samym momencie do Soers należy natychmiast dodać wcześniej ugotowaną cebulę i koncentrat pomidorowy. Kontynuuj smażenie mięsa w koncentracie pomidorowym przez kolejne 8-10 minut. Pod koniec gotowania posolić mięso sojowe z cebulą i koncentratem pomidorowym i dobrze wymieszać.

do tej pory naukowcy debatowali nad korzyściami i szkodami soi. Istnieje kilka interesujących faktów na temat soi, na przykład mięso sojowe jest wytwarzane z mąki, zawiera wiele składników odżywczych i mało kalorii, ale należy zauważyć, że soja zawiera GMO. Ponadto mięso sojowe nie jest produktem pełnym, dlatego ma gorsze właściwości odżywcze niż zboża, zboża i mniej przetworzone produkty sojowe. Ale jeśli ten produkt jest spożywany z umiarem, nie wyrządzi żadnej szkody.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Mięso sojowe - 296   kcal/100g

Podobne przepisy