skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować to danie, musisz przygotować następujące składniki: mięso sojowe, koncentrat pomidorowy, cebulę i sól. W razie potrzeby można dodać czarny pieprz i inne przyprawy.
Krok 2:
Kawałki mięsa sojowego należy umieścić w głębokim pojemniku lub rondlu.
Krok 3:
Zagotuj czystą przefiltrowaną wodę w czajniku lub osobnym rondlu i natychmiast zalej nią suche porowate kawałki mięsa. Zamknij pojemnik z soerami i wrzącą wodą pokrywką, pozostaw mięso do " gotowania "na 20 minut, aby w tym czasie mięso" pęczniało " i zwiększało objętość. Po pierwszych 10 minutach musisz otworzyć i, jeśli to konieczne, dodać więcej wrzącej wody, a następnie pozostawić mięso do "pęcznienia" przez kolejne 10 minut.
Krok 4:
Gdy mięso sojowe jest "gotowane", możesz przygotować cebulę do smażenia. Aby to zrobić, obierz cebulę, a następnie pokrój ją w małe kostki. Wlej trochę oleju roślinnego na patelnię i podpal. Posiekaną cebulę ułożyć na rozgrzanej patelni i smażyć na średnim ogniu, aż będzie lekko złocista. Połóż gotową cebulę z patelni.
Krok 5:
Teraz, gdy mięso sojowe znacznie zwiększyło swoją objętość, konieczne jest wrzucenie go do durszlaka i pozostawienie go trochę, ponieważ następnie będziesz musiał pracować rękami. Gdy kawałki mięsa sojowego są lekko ciepłe, możesz kontynuować gotowanie. Aby to zrobić, weź niewielką część mięsa sojowego i przeżyj z niego cały nadmiar wody, a następnie włóż na patelnię, na której wcześniej smażono cebulę. Wykonaj tę procedurę z pozostałymi kawałkami mięsa. Mięso sojowe
Krok 6:
W tym samym momencie do Soers należy natychmiast dodać wcześniej ugotowaną cebulę i koncentrat pomidorowy. Kontynuuj smażenie mięsa w koncentracie pomidorowym przez kolejne 8-10 minut. Pod koniec gotowania posolić mięso sojowe z cebulą i koncentratem pomidorowym i dobrze wymieszać.
do tej pory naukowcy debatowali nad korzyściami i szkodami soi. Istnieje kilka interesujących faktów na temat soi, na przykład mięso sojowe jest wytwarzane z mąki, zawiera wiele składników odżywczych i mało kalorii, ale należy zauważyć, że soja zawiera GMO. Ponadto mięso sojowe nie jest produktem pełnym, dlatego ma gorsze właściwości odżywcze niż zboża, zboża i mniej przetworzone produkty sojowe. Ale jeśli ten produkt jest spożywany z umiarem, nie wyrządzi żadnej szkody.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Mięso sojowe - 296 kcal/100g