nadzienie z kurczaka z kurczaka

podroby są bardzo przydatne, a jeśli są również smaczne do gotowania! Przepis na podrobki z kurczaka jest niezwykły, jest sycący i pyszny!
HalinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 14 g
tłuszcze 22 % 8 g
węglowodany 39 % 14 g
177 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

umyj komory, serca, wątrobę, oczyść komory i wszystko drobno posiekaj, włóż do miski i dodaj jajka, dobrze wymieszaj. Dodaj tę mieszaninę do smaku i stopniowo dodawaj mąkę, wymieszaj, mieszanina nie powinna być bardzo stroma. Ta mieszanka może nadziewać kurczaka, szyć i gotować. A jeśli chcesz to zrobić bez kurczaka, musisz to zrobić: połóż naszą mieszaninę na dużej serwetce z gazy, zawiąż końce i gotuj w osolonej wodzie przez półtorej godziny. Wyjmij z wody, połóż na desce do krojenia, Usuń serwetkę i połóż ucisk na wierzchu, pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Przechowywać w lodówce.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Mózgi (wołowina, wieprzowina, baranina) - 92   kcal/100g
  • Trebusza - 120   kcal/100g
  • Kiełbasa mózgowa - 342   kcal/100g
  • Podroby - 170   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy