nadzienie z kurczaka z kurczaka
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
umyj komory, serca, wątrobę, oczyść komory i wszystko drobno posiekaj, włóż do miski i dodaj jajka, dobrze wymieszaj. Dodaj tę mieszaninę do smaku i stopniowo dodawaj mąkę, wymieszaj, mieszanina nie powinna być bardzo stroma. Ta mieszanka może nadziewać kurczaka, szyć i gotować. A jeśli chcesz to zrobić bez kurczaka, musisz to zrobić: połóż naszą mieszaninę na dużej serwetce z gazy, zawiąż końce i gotuj w osolonej wodzie przez półtorej godziny. Wyjmij z wody, połóż na desce do krojenia, Usuń serwetkę i połóż ucisk na wierzchu, pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Przechowywać w lodówce.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Mózgi (wołowina, wieprzowina, baranina) - 92 kcal/100g
- Trebusza - 120 kcal/100g
- Kiełbasa mózgowa - 342 kcal/100g
- Podroby - 170 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g