skład / składniki
metoda gotowania
gotowanie w powolnej kuchence zamienia prawie każdy rodzaj mięsa w kulinarne arcydzieło. Możliwość duszenia przy zamkniętej pokrywie, zatrzymując sok i nie tracąc płynu, pomaga zmiękczyć włókna, a kawałki stopią się w ustach.
aby ugotować węglan wieprzowy, bierzemy równy kawałek. Nie wpłynie to na smak, mięso i tak okaże się idealne, ale znacznie poprawi wygląd gotowego dania.
na początek połącz przyprawy, wlewając sól, czarny pieprz i czosnek w proszku do głębokiej miski. Mieszaj, aż będzie gładka, wszystkie suche składniki powinny być równomiernie połączone, aby dobrze namoczyć mięso.
Włącz Multicooker w trybie smażenia, wlej połowę oliwy z oliwek, poczekaj na silne podgrzanie. W trakcie procesu opłucz wieprzowinę pod bieżącą wodą i dobrze osusz ręcznikami papierowymi. Nadmiar wilgoci rozpryskuje się, gdy dostanie się do oleju. Włóż mięso do rozgrzanej miski multicookera, nie przykrywaj pokrywką. Smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor, w razie potrzeby dodać pozostałą oliwę z oliwek. Podczas smażenia przyprawiamy mięso ze wszystkich stron mieszanką przypraw.
gdy wieprzowina jest wystarczająco usmażona, ale nie spalona, wyjmujemy ją z miski multicookera i robimy sos. Wlać bulion z kurczaka do miski, w razie potrzeby można go zastąpić wodą lub bulionem z innego rodzaju mięsa.
za pomocą łopatki zeskrobujemy resztki mięsa z dna, powinny one dostać się do sosu, zmieniając jego smak i konsystencję. Mięso wkładamy z powrotem do miski multicookera, zamykamy pokrywkę i ustawiamy tryb duszenia na 45 minut.
pod koniec procesu gotowania wyjmujemy wieprzowinę z miski i przenosimy na talerz. Włącz tryb smażenia lub duszenia i zakończ proces gotowania sosu, gotując go przez 10-15 minut z otwartą pokrywką. W tym czasie zagotuje się i stanie się grubszy i niesamowicie aromatyczny.
pokrój wieprzowinę na kawałki o grubości około 1 cm, polej sosem, posyp ziołami i podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g