Sałatka wędzona ryba ogórek

Szybkie i niskokaloryczne danie o doskonałym smaku! Sałatka wędzona ryba ogórek jest przykładem bardzo lekkiego i super zdrowego dania na późny obiad lub popołudniową przekąskę. Taka sałatka zawiera mało kalorii i na pewno nie zaszkodzi sylwetce.
KingaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 3 g
tłuszcze 63 % 10 g
węglowodany 19 % 3 g
110 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

opłucz jaja kurze pod zimną wodą. Umieść jajka w małym rondlu i zalej wodą, aby przykryły jajka. Następnie umieść patelnię na kuchence i zagotuj wodę na średnim ogniu. Następnie zmniejsz ogień do umiarkowanego i gotuj jajka, aż będą strome, około 8-10 minut od momentu zagotowania wody. Następnie spuść gorącą wodę i zalej jajka zimną wodą. Gdy jajka wystarczająco ostygną, obierz je ze skorupy i dość duże kółka.

opłucz ogórki i rzodkiewki pod bieżącą wodą i osusz ręcznikami papierowymi. Następnie za pomocą specjalnej dyszy lub tarki pokrój warzywa na cienkie plasterki.

wędzone ryby (łosoś, łosoś, pstrąg lub inne) pokroić w cienkie paski.

koperek dobrze spłucz pod bieżącą zimną wodą i osusz, rozkładając na ręczniku papierowym, aby wchłonął wodę. Możesz również wysuszyć warzywa w specjalnym suszeniu, jeśli jest dostępne. Następnie odetnij grube łodygi z kopru i drobno posiekaj pozostałe warzywa. Jednocześnie kilka gałązek kopru można pozostawić do dalszej dekoracji gotowej sałatki.

przygotuj sos, którym doprawimy sałatkę. W jednym małym pojemniku wymieszaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, ocet balsamiczny i jogurt. Jogurt do sosu najlepiej sprawdza się z niewielką ilością tłuszczu i bez żadnych dodatków ani aromatów. Taki jogurt najlepiej miesza się z innymi składnikami, a sos uzyskuje bardziej jednorodną konsystencję. Następnie dodaj trochę musztardy, aby uzyskać pikantny, pikantny smak. Dodaj posiekany koperek i dobrze wymieszaj sos. Wypróbuj powstały sos do smaku i dodaj brakujące składniki do swoich upodobań-sól i czarny pieprz.

wszystkie przygotowane potrawy - jajka, ryby i warzywa - wymieszaj w salaterce i polej przygotowanym sosem. Udekoruj naczynie gałązkami świeżego koperku i podawaj natychmiast.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58   kcal/100g
  • "Rastishka" - 122   kcal/100g
  • Jogurt pitny"Danon" - 76   kcal/100g
  • Jogurt do picia "Agusha" - 87   kcal/100g
  • "Actimel" naturalny - 83   kcal/100g
  • Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96   kcal/100g
  • "majetel" - 48   kcal/100g
  • Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152   kcal/100g
  • Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68   kcal/100g
  • Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48   kcal/100g
  • Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal / 100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Rzodkiewka - 20   kcal/100g
  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g

Podobne przepisy