skład / składniki
metoda gotowania
opłucz jaja kurze pod zimną wodą. Umieść jajka w małym rondlu i zalej wodą, aby przykryły jajka. Następnie umieść patelnię na kuchence i zagotuj wodę na średnim ogniu. Następnie zmniejsz ogień do umiarkowanego i gotuj jajka, aż będą strome, około 8-10 minut od momentu zagotowania wody. Następnie spuść gorącą wodę i zalej jajka zimną wodą. Gdy jajka wystarczająco ostygną, obierz je ze skorupy i dość duże kółka.
opłucz ogórki i rzodkiewki pod bieżącą wodą i osusz ręcznikami papierowymi. Następnie za pomocą specjalnej dyszy lub tarki pokrój warzywa na cienkie plasterki.
wędzone ryby (łosoś, łosoś, pstrąg lub inne) pokroić w cienkie paski.
koperek dobrze spłucz pod bieżącą zimną wodą i osusz, rozkładając na ręczniku papierowym, aby wchłonął wodę. Możesz również wysuszyć warzywa w specjalnym suszeniu, jeśli jest dostępne. Następnie odetnij grube łodygi z kopru i drobno posiekaj pozostałe warzywa. Jednocześnie kilka gałązek kopru można pozostawić do dalszej dekoracji gotowej sałatki.
przygotuj sos, którym doprawimy sałatkę. W jednym małym pojemniku wymieszaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, ocet balsamiczny i jogurt. Jogurt do sosu najlepiej sprawdza się z niewielką ilością tłuszczu i bez żadnych dodatków ani aromatów. Taki jogurt najlepiej miesza się z innymi składnikami, a sos uzyskuje bardziej jednorodną konsystencję. Następnie dodaj trochę musztardy, aby uzyskać pikantny, pikantny smak. Dodaj posiekany koperek i dobrze wymieszaj sos. Wypróbuj powstały sos do smaku i dodaj brakujące składniki do swoich upodobań-sól i czarny pieprz.
wszystkie przygotowane potrawy - jajka, ryby i warzywa - wymieszaj w salaterce i polej przygotowanym sosem. Udekoruj naczynie gałązkami świeżego koperku i podawaj natychmiast.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal / 100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Rzodkiewka - 20 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g