skład / składniki
metoda gotowania
1. Dokładnie opłucz ziemniaki pod bieżącą wodą bez obierania. Następnie włóż go do rondla, zalej czystą wodą i umieść na kuchence. Na średnim ogniu zagotuj wodę w rondlu, zmniejsz ogień i gotuj ziemniaki pod przykryciem, aż będą ugotowane. Czas gotowania zależy od odmiany i wielkości bulwy. Możesz sprawdzić gotowość, przekłuwając ziemniaki widelcem lub nożem. Gdy ziemniaki będą gotowe, ostudź je, obierz i pokrój w małe kostki.
2. Opłucz jaja kurze, włóż do małego rondla, zalej wodą. Umieścić jajka gotowane przez około 10 minut od momentu zagotowania wody. Następnie spuść gorącą wodę i zalej jajka zimną wodą. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Następnie obierz jajka i pokrój w kostkę.
3. Ogórek pokroić również w drobną kostkę i spuścić z niego płyn, aby sałatka nie była zbyt mokra.
4. Wędzone ryby (możesz wziąć łososia, łososia lub inne, jeśli chcesz) są obrane, jeśli są dostępne. A następnie pokroić w kostkę.
5. W misce o odpowiedniej wielkości lub salaterce wymieszaj wszystkie wcześniej przygotowane potrawy. Złożyć pokruszone ziemniaki, gotowane jaja kurze, marynowany ogórek i wędzone ryby. Ważne jest, aby gotowane produkty były już w temperaturze pokojowej.
6. Koperek opłucz zimną wodą i osusz, rozkładając na ręczniku papierowym. Następnie odetnij łodygi i drobno posiekaj warzywa. Kilka gałązek można zostawić na ostatnią dekorację naczynia. Dodaj posiekany koperek do miski z sałatką i dobrze wymieszaj wszystkie składniki razem.
7. W osobnym pojemniku wymieszaj majonez (możesz wziąć dowolną zawartość tłuszczu) z niewielką ilością musztardy.
8. Dopraw sałatkę gotowanym sosem. W tym samym czasie danie nie jest konieczne, ponieważ zawiera pikle, a sam majonez jest słony.
przed podaniem sałatkę należy trochę zaparzyć w lodówce, aby jej smak był bogatszy i bardziej jednolity.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 11 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g