skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić przystawkę z papryki z pomidorami i czosnkiem na zimę? Przygotuj niezbędne potrawy z przyprawami. Papryka może być zielona, czerwona lub żółta - opcjonalnie.
Krok 2:
Umyj i pokrój trzy kilogramy pomidorów w dowolne plasterki,które przekręcimy w maszynce do mięsa, po wycięciu miejsca łodygi.
Krok 3:
Przekręć ugotowane pomidory w maszynce do mięsa.
Krok 4:
Włóż masę pomidorową do dużej emaliowanej patelni.
Krok 5:
Na patelni z pomidorami dodaj kilogram marchewki, startej na grubej tarce i dobrze wymieszaj.
Krok 6:
Umieść patelnię z warzywami na kuchence, włącz ją na średnim ogniu i zagotuj przez około godzinę, nie zapominając o okresowym mieszaniu i usuwaniu pojawiającej się piany.
Krok 7:
Wyciśnij cztery średnie główki czosnku na talerz przez prasę.
Krok 8:
Bardzo drobno posiekaj jedną ostrą papryczkę chili, w razie potrzeby wraz z nasionami.
Krok 9:
Umieść posiekane ostre chili na talerzu do czosnku, wymieszaj.
Krok 10:
Pokrój jeden kilogram papryki w średnią kostkę.
Krok 11:
Po godzinie gotowania warzyw zmniejsz ogień kuchenki i dodaj cukier, sól, pikantną mieszankę czosnku i pieprzu, olej roślinny i czarny pieprz do garnka z warzywami.
Krok 12:
Rozłóż również pokrojoną w kostkę paprykę na patelni.
Krok 13:
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w garnku i gotuj przez około dwadzieścia minut dłużej.
Krok 14:
Po dwudziestu minutach dodaj do garnka jedną łyżkę deserową 70% kwasu octowego do warzyw i dobrze wymieszaj kontynuuj gotowanie przez około siedem minut. Jeśli masz zwykły 9% ocet stołowy, użyj kalkulatora przeliczania octu (ikona znajduje się obok składnika "esencja octu".
Krok 15:
Ugotowaną przekąskę ułóż na gorąco w wysterylizowanych słoikach.
Krok 16:
Szczelnie zamknij słoiki z przekąskami sterylnymi pokrywkami.
Krok 17:
Odwróć słoiki z przekąską i przykryj ciepłym kocem lub kocem, aby ostudzić przez jeden dzień, a następnie wyjmij je do przechowywania w piwnicy lub lodówce.
Krok 18:
Udanych półfabrykatów i smacznego!
papryka na zimę to przekąska, za którą wszyscy moi goście po prostu szaleją! Nie ma wielu przekąsek. A ci, którzy nie są leniwi w robieniu zapasów na zimę, zawsze wzbogacają swoją dietę i nie martwią się, jak karmić krewnych i gości. Bardzo dobra przystawka z papryki z pomidorami, która może być zarówno niezależnym daniem rozpoczynającym obiad, jak i dodatkiem do smażonych ziemniaków lub ulubionych zbóż. Wystarczy otworzyć słoik, włożyć do pięknego naczynia, a obiad lub kolacja jest gotowa!
jak obliczyć liczbę puszek, dlaczego puszki eksplodują i jak tego uniknąć, a także sekrety i hacki życia, przeczytaj artykuł o przygotowaniach na zimę.
jak wybrać idealny garnek do zupy, owsianki, marynowania ogórków i przygotowywania półfabrykatów przeczytaj artykuł o patelniach.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Esencja octu - 11 kcal/100g