Sałatka rozsol śledzie cielęcina ogórek solony

niesamowita mieszanka potraw w jednym naczyniu! Sałatka z mieszanką śledzia, mięsa i pikli okazuje się bardzo nietypowa w smaku i wystarczająco sycąca, aby zastąpić pełny posiłek. Spodoba się zarówno miłośnikom mięsa, jak i tym, którzy wolą ryby.
Ola-YayaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 5 g
tłuszcze 36 % 5 g
węglowodany 29 % 4 g
77 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

do sałatki potrzebujesz pieczonych ziemniaków. Ponieważ jego przygotowanie zajmuje trochę czasu, przede wszystkim powinieneś to zrobić. Aby to zrobić, musisz włączyć piekarnik o 200 stopni, aby go podgrzać. Dokładnie umyj bulwy z brudu pod bieżącą wodą i wytrzyj je do sucha ręcznikami papierowymi. Następnie owinąć każdy ziemniak szczelnie folią spożywczą i umieścić w naczyniu do pieczenia lub na blasze do pieczenia. Umieść ziemniaki do pieczenia przez około 40 minut, aż będą całkowicie ugotowane.

cielęcinę opłucz zimną wodą i włóż do rondla, zalej czystą wodą, aby całkowicie przykryć mięso. Lekko posolić wodę do smaku i postawić patelnię na kuchence. Na średnim ogniu zagotuj wodę, Zbierz pianę utworzoną na powierzchni i zmniejsz ogień. Kontynuuj gotowanie mięsa, pod przykryciem garnka, na umiarkowanym ogniu przez około pół godziny lub do momentu, aż cielęcina będzie miękka. Następnie spuść bulion - można go użyć do innego dania i schłodzić mięso. Następnie pokrój cielęcinę w kostkę.

pokrój ogórki kiszone na małe kawałki i spuść z nich płyn.

wyciągnij wszystkie kości z ryby i pokrój filet na duże kawałki.

opłucz warzywa pod bieżącą wodą i wysusz, a następnie posiekaj. Do dekoracji naczynia można zostawić kilka gałązek.

przygotuj sos sałatkowy-wymieszaj ze sobą śmietanę, ziarnistą musztardę i ocet z białego wina, aż uzyskasz gładką konsystencję. Posiekaj sardele, a także dodaj do dressingu.

gdy ziemniaki będą gotowe, otwórz folię i ostudź. Następnie pokrój ziemniaki na duże kawałki.

w dużej misce wymieszaj wszystkie składniki sałatki-ziemniaki , pikle, śledzie, gotowaną cielęcinę i posiekane warzywa, dodaj kapary. Następnie polej wszystko przygotowanym dressingiem i wstaw sałatkę do lodówki na godzinę lub dłużej, aby się zaparzyła. Przed podaniem udekoruj sałatkę gałązkami zieleni.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Cielęcina-mostek - 213   kcal/100g
  • Polędwica cielęca - 158   kcal/100g
  • Cielęcina-noga - 161   kcal/100g
  • Cielęcina-szynka - 108   kcal/100g
  • Kotlet cielęcy z kością - 188   kcal/100g
  • Sznycel cielęcy - 162   kcal/100g
  • Cielęcina-część grzbietowa - 210   kcal/100g
  • Sardele Atlantyckie, konserwowe - 135   kcal/100g
  • Kapary w puszkach - 23   kcal/100g
  • Kapary - 23   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 11   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Musztarda ziarnista - 135   kcal/100g

Podobne przepisy