kawior z cukinii z pomidorami na zimę

ZAOPATRZ SIĘ WIĘCEJ! Ulubiony przepis na puste miejsce! Bardzo udany przepis na przygotowanie przepysznego kawioru z cukinii na zimę, który z pewnością ci się spodoba i mile zaskoczy swoim niezwykłym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 46 % 6 g
węglowodany 46 % 6 g
80 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy produkty i przyprawy niezbędne do przygotowania pysznego kawioru z cukinii na zimę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Odetnij skórkę z dużej cukinii.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Usuń wszystkie nasiona z cukinii.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Okazało się, że dwa kilogramy cukinii są gotowe do przetworzenia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Cukinię kroimy losowo w dużą kostkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Cukinię pokrojoną w kostkę rozprowadzamy na dużej patelni, dodajemy osiemdziesiąt pięć gramów oleju roślinnego i smażymy przez dwadzieścia minut na najwyższym ogniu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Nie posiekaj zbyt drobno sześćset gramów cebuli i rozłóż na talerzu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Usuń łodygi i włóż sześćset gramów pomidorów do dużej miski, a następnie zalej je wrzącą wodą.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Na grubej tarce zetrzyj sześćset gramów marchwi i włóż smażoną cukinię z patelni do rondla.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Posiekaną cebulę rozprowadzamy z talerza na patelni, dodajemy osiemdziesiąt pięć gramów oleju roślinnego i dobrze mieszając smażymy na złoty kolor.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Bardzo ostrożnie usuń skórkę z pomidorów.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Na patelni do cebuli rozprowadzamy startą marchewkę i gotujemy przez piętnaście minut, a następnie przenosimy ją na patelnię do cukinii.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Obrane pomidory kroimy w dużą kostkę.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Pomidory układamy również na patelni, dodajemy pozostałą ilość oleju roślinnego i smażymy na wysokim poziomie.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Pomidory smażone do miękkości rozprowadzamy do reszty warzyw na patelni.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Zmiel warzywa blenderem na gładką masę, następnie dodaj jedną łyżkę soli do solenia, jedną łyżkę cukru, pół łyżeczki czerwonej mielonej papryki, dwie łyżki koncentratu pomidorowego i jeszcze raz dobrze wymieszaj.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Umieść patelnię z startymi warzywami na kuchence i włącz ją na małym ogniu, mieszając gotuj kawior przez dwadzieścia minut, po czym dodaj jedną łyżeczkę kwasu cytrynowego, dobrze wymieszaj i gotuj przez kolejne pięć minut, aż danie będzie całkowicie ugotowane.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Kładziemy gorący kawior na wysterylizowanych słoikach do samej góry za pomocą lejka.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Słoiki z dwoma litrami kawioru z cukinii szczelnie zamykamy sterylizowanymi pokrywkami, odwracamy i przykrywamy grubym kocem, a następnie pozostawiamy do ostygnięcia na kilka godzin.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego!

kawior z cukinii na zimę-ulubiony przepis na przygotowanie! Zbiór cukinii na zimę jest bardzo istotny, zwłaszcza w postaci pysznego kawioru, który nigdy się nie nudzi.
ile puszek nie Zakręć - wszystko jest zjedzone. Cukinia jest prawdopodobnie najbardziej bezpretensjonalnym warzywem do uprawy. Rośnie i rośnie w każdych warunkach. Ale natura jest tak złożona, że najprostsza jest najpiękniejsza i najbardziej użyteczna. Jeden problem-boi się zimna i nie rośnie zimą. Ale robiliśmy i będziemy robić wszelkiego rodzaju posiłki i przekąski. Zaczynajmy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Kwas cytrynowy - 0   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g

Podobne przepisy