skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przygotowujemy produkty i przyprawy niezbędne do przygotowania pysznego kawioru z cukinii na zimę.
Krok 2:

Odetnij skórkę z dużej cukinii.
Krok 3:

Usuń wszystkie nasiona z cukinii.
Krok 4:

Okazało się, że dwa kilogramy cukinii są gotowe do przetworzenia.
Krok 5:

Cukinię kroimy losowo w dużą kostkę.
Krok 6:

Cukinię pokrojoną w kostkę rozprowadzamy na dużej patelni, dodajemy osiemdziesiąt pięć gramów oleju roślinnego i smażymy przez dwadzieścia minut na najwyższym ogniu.
Krok 7:

Nie posiekaj zbyt drobno sześćset gramów cebuli i rozłóż na talerzu.
Krok 8:

Usuń łodygi i włóż sześćset gramów pomidorów do dużej miski, a następnie zalej je wrzącą wodą.
Krok 9:

Na grubej tarce zetrzyj sześćset gramów marchwi i włóż smażoną cukinię z patelni do rondla.
Krok 10:

Posiekaną cebulę rozprowadzamy z talerza na patelni, dodajemy osiemdziesiąt pięć gramów oleju roślinnego i dobrze mieszając smażymy na złoty kolor.
Krok 11:

Bardzo ostrożnie usuń skórkę z pomidorów.
Krok 12:

Na patelni do cebuli rozprowadzamy startą marchewkę i gotujemy przez piętnaście minut, a następnie przenosimy ją na patelnię do cukinii.
Krok 13:

Obrane pomidory kroimy w dużą kostkę.
Krok 14:

Pomidory układamy również na patelni, dodajemy pozostałą ilość oleju roślinnego i smażymy na wysokim poziomie.
Krok 15:

Pomidory smażone do miękkości rozprowadzamy do reszty warzyw na patelni.
Krok 16:

Zmiel warzywa blenderem na gładką masę, następnie dodaj jedną łyżkę soli do solenia, jedną łyżkę cukru, pół łyżeczki czerwonej mielonej papryki, dwie łyżki koncentratu pomidorowego i jeszcze raz dobrze wymieszaj.
Krok 17:

Umieść patelnię z startymi warzywami na kuchence i włącz ją na małym ogniu, mieszając gotuj kawior przez dwadzieścia minut, po czym dodaj jedną łyżeczkę kwasu cytrynowego, dobrze wymieszaj i gotuj przez kolejne pięć minut, aż danie będzie całkowicie ugotowane.
Krok 18:

Kładziemy gorący kawior na wysterylizowanych słoikach do samej góry za pomocą lejka.
Krok 19:

Słoiki z dwoma litrami kawioru z cukinii szczelnie zamykamy sterylizowanymi pokrywkami, odwracamy i przykrywamy grubym kocem, a następnie pozostawiamy do ostygnięcia na kilka godzin.
Krok 20:

Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego!
kawior z cukinii na zimę-ulubiony przepis na przygotowanie! Zbiór cukinii na zimę jest bardzo istotny, zwłaszcza w postaci pysznego kawioru, który nigdy się nie nudzi.
ile puszek nie Zakręć - wszystko jest zjedzone. Cukinia jest prawdopodobnie najbardziej bezpretensjonalnym warzywem do uprawy. Rośnie i rośnie w każdych warunkach. Ale natura jest tak złożona, że najprostsza jest najpiękniejsza i najbardziej użyteczna. Jeden problem-boi się zimna i nie rośnie zimą. Ale robiliśmy i będziemy robić wszelkiego rodzaju posiłki i przekąski. Zaczynajmy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Kwas cytrynowy - 0 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g


