skład / składniki
metoda gotowania
1. Obierz cebulę, spłucz pod wodą i osusz, a następnie pokrój w cienkie półpierścienie. Do tego dania najlepiej nadaje się sałata fioletowa lub czerwona cebula. Po pierwsze, jest bardzo przydatny dla organizmu, a po drugie, taka cebula będzie wyglądać znacznie bardziej spektakularnie w sałatce. Następnie włóż go do głębokiego pojemnika i gotuj na parze z wrzącą wodą przez kilka minut. W ten sposób możesz pozbyć się możliwej nieprzyjemnej goryczy, która się w nim znajduje. Następnie odcedź gorącą wodę i marynuj posiekaną cebulę, polewając 9-procentowym octem stołowym. Wymieszaj i pozostaw cebulę do marynowania na około pół godziny.
2. Dokładnie opłucz serca kurczaka pod bieżącą wodą i wrzuć do durszlaka, spuszczając nadmiar wody. Następnie włóż je do rondla i zalej czystą wodą. Postaw patelnię na ogniu, dodaj sól, ziele angielskie i liść laurowy. Gotuj serca z kurczaka do miękkości przez 30 do 40 minut po zagotowaniu wody. Odcedź i schłodź serca do temperatury pokojowej.
3. Pietruszkę i szczypiorek opłucz zimną wodą i osusz, rozkładając na ręczniku papierowym. Następnie posiekaj warzywa tak drobno, jak to możliwe.
4. Gdy wszystkie składniki będą gotowe, możesz złożyć sałatkę. Pokrój serca kurczaka w pierścienie i włóż do miski. Lepiej wybrać większą miskę, aby później wygodniej było mieszać wszystkie produkty w sałatce.
spuść nadmiar płynu z marynowanej cebuli, również przenieś do miski. Dodaj posiekane zioła, majonez i wymieszaj wszystkie składniki razem. Następnie skosztuj sałatki i dostosuj jej smak do woli, dodając sól i czarny pieprz.
Sałatka z sercami z kurczaka i marynowaną cebulą jest gotowa! Przed podaniem możesz udekorować go świeżymi gałązkami pietruszki.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Serce z kurczaka - 159 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g