skład / składniki
metoda gotowania
1) rozcieńczamy żelatynę gorącym mlekiem, wkładamy do łaźni parowej i mieszając, pozwalamy żelatynie całkowicie się rozpuścić, podczas gdy mleko nie powinno się gotować.
2) w misce blendera wkładamy twarożek, śmietanę, cukier puder i wanilinę, ubijamy przez około trzy minuty. Dodaj mleko z żelatyną, która już wystarczająco ostygła. Ubijamy jeszcze przez około kilka minut.
3) wlej do misek, w razie potrzeby możesz dodać jagody. Mam czerwoną porzeczkę, połączenie słodkiego deseru i lekkiej kwaskowatości porzeczki sprawia, że ten wspaniały deser smakuje jeszcze lepiej! Wysyłamy do lodówki na trzy do czterech godzin.
4) Jeśli zrobiłeś deser w jednej dużej formie i musisz go usunąć, aby podzielić go na porcje, w tym celu opuść formę z deserem na kilka sekund w gorącej wodzie, upewnij się, że woda nie dostanie się na sam deser. Następnie przykryj talerzem, odwróć i dobrze wstrząśnij.
smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g