skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki.
Krok 2:
W papryce odetnij pokrywki. Usuń nasiona.
Krok 3:
Farsz. Ugotuj ryż do połowy ugotowany i odłóż na sito.
Krok 4:
Przełóż czosnek przez prasę. Wymieszaj ryż, mięso mielone, czosnek, orzeszki piniowe i przyprawy.
Krok 5:
Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 6:
SOS. Połącz koncentrat pomidorowy ze śmietaną i rozcieńczyć wodą. Dobrze wymieszaj mieszaninę. Zetrzyj marchewki na grubej tarce i dodaj do sosu.
Krok 7:
Połącz koncentrat pomidorowy ze śmietaną i rozcieńcz wodą. Dobrze wymieszaj mieszaninę.
Krok 8:
Wlej oliwę z oliwek na dno głębokiej patelni. Umieść paprykę pionowo i napełnij ją mięsem mielonym.
Krok 9:
Wlej 2-3 łyżki do każdej papryki.l SOS.
Krok 10:
Przykryj warzywa pokrywkami. Pozostały sos wlać na dno garnka.
Krok 11:
Doprowadzić sos do wrzenia i gotować na wolnym ogniu paprykę pod przykryciem przez około 45 minut, aż nadzienie będzie gotowe.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Orzeszki bukowe - 568 kcal/100g
- Pinia - 635 kcal/100g
- Orzechy cedrowe - 620 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g