Rolada z golonki z piersią

zimna przekąska na święta i na każdy dzień. Przygotowanie golonki wieprzowej z piersią kurczaka zajmie trochę czasu. Ale czas nie jest aktywnym pobytem w kuchni, ale pasywnym oczekiwaniem na gotowe danie. Rezultatem jest miękka bułka, która doskonale zastąpi kiełbasę lub wieprzowinę. Możesz zaoferować go Gościom przy świątecznym stole-będzie wyglądał spektakularnie, jak każda inna bułka, wśród innych przekąsek; lub możesz uzupełnić je śniadaniem lub codzienną przekąską.
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 18 g
tłuszcze 51 % 21 g
węglowodany 5 % 2 g
272 kcal
IG: 33 / 0 / 67

metoda gotowania

Czas gotowania: 16 h

opłucz golonkę (lepiej namoczyć ją wcześniej w zimnej wodzie), zimną wodą, osusz ręcznikiem papierowym, pokrój wzdłuż kości, ostrożnie Wytnij samą kość, odetnij mięso, uważając, aby nie przeciąć samej skóry. Pokrój mięso w paski i dobrze ubij, ubij również skórę wieprzową.

pokrój filet z kurczaka w paski, a także ubij, aby nie latały rozpryski, lepiej przykryć folią spożywczą.

połóż skórkę wieprzową na desce do krojenia, sól, pieprz, połóż kawałki mięsa wieprzowego na wierzchu, ponownie sól i pieprz, połóż mięso z kurczaka na wierzchu, a także sól i pieprz.

zwiń i zawiąż sznurkiem do gotowania lub bawełnianym, włóż do plastikowej torby, zawiń i wstaw do lodówki na 12 godzin.

po upływie czasu: wlej zimną wodę do rondla, zagotuj, dodaj cukier, sól, dodaj przyprawy. Włóż bułkę bez torby do wrzącej marynaty, gotuj na małym ogniu przez 4 godziny. Następnie wyjmij bułkę z marynaty i ostudź, zawiń ponownie w torebkę i włóż do lodówki, aż całkowicie ostygnie.

usuń wszystkie nici ze schłodzonej bułki, pokrój na kawałki i podawaj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Golonka wieprzowa - 294   kcal/100g

Podobne przepisy