skład / składniki
metoda gotowania
opłucz golonkę (lepiej namoczyć ją wcześniej w zimnej wodzie), zimną wodą, osusz ręcznikiem papierowym, pokrój wzdłuż kości, ostrożnie Wytnij samą kość, odetnij mięso, uważając, aby nie przeciąć samej skóry. Pokrój mięso w paski i dobrze ubij, ubij również skórę wieprzową.
pokrój filet z kurczaka w paski, a także ubij, aby nie latały rozpryski, lepiej przykryć folią spożywczą.
połóż skórkę wieprzową na desce do krojenia, sól, pieprz, połóż kawałki mięsa wieprzowego na wierzchu, ponownie sól i pieprz, połóż mięso z kurczaka na wierzchu, a także sól i pieprz.
zwiń i zawiąż sznurkiem do gotowania lub bawełnianym, włóż do plastikowej torby, zawiń i wstaw do lodówki na 12 godzin.
po upływie czasu: wlej zimną wodę do rondla, zagotuj, dodaj cukier, sól, dodaj przyprawy. Włóż bułkę bez torby do wrzącej marynaty, gotuj na małym ogniu przez 4 godziny. Następnie wyjmij bułkę z marynaty i ostudź, zawiń ponownie w torebkę i włóż do lodówki, aż całkowicie ostygnie.
usuń wszystkie nici ze schłodzonej bułki, pokrój na kawałki i podawaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Goździk - 323 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Golonka wieprzowa - 294 kcal/100g