skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Bardzo drobno posiekaj cebulę.
Krok 2:
Wlej cebulę do miski i dodaj 1 herbatę.l. cukier i 1 herbata.L. sól.
Krok 3:
Dodaj 1 herbatę do cebuli.l. esencja octu, zalać wrzącą wodą, wymieszać i przykryć pokrywką.
Krok 4:
Gotowane ziemniaki na grubej tarce.
Krok 5:
Smarujemy wewnętrzne boki formy olejem roślinnym i układamy ziemniaki pierwszą warstwą w formie z pierścieniem, aby utworzyć sałatkę. Dodaj warstwę domowego majonezu do ziemniaków.
Krok 6:
Widelcem zagniatamy rybę na talerzu i dodajemy do formy kolejną warstwę sałatki.
Krok 7:
Posiekaj bardzo drobno koperek.
Krok 8:
Odcedź cebulę przez sito i spłucz pod bieżącą wodą.
Krok 9:
Dodaj drobno posiekany koperek do cebuli i dobrze wymieszaj, rozłóż cienką warstwę na sałatce. Dodaj warstwę majonezu na cebulę.
Krok 10:
Zetrzyj marchewki na drobnej tarce.
Krok 11:
Rozłóż marchewki w następnej warstwie do naszej sałatki i przykryj odrobiną majonezu.
Krok 12:
Na drobnej tarce wcieramy jajka na twardo.
Krok 13:
Na drobnej tarce wcieramy stopiony ser.
Krok 14:
Dobrze wymieszaj jajko z serem.
Krok 15:
Rozłóż ostatnią warstwę w naszej sałatce i lekko dociśnij widelcem.
Krok 16:
Usuń formę i usuń środkowy pierścień.
Krok 17:
Pokrój Kiwi w cienkie pierścienie.
Krok 18:
Rozłóż pierścienie kiwi na naszej sałatce.
Krok 19:
Udekoruj gałązkami koperku, kwiatami papryki i marchwi.
Krok 20:
Wkładamy sałatkę do lodówki, aby była dobrze namoczona.
Krok 21:
Nasza elegancka świąteczna sałatka warstwowa jest gotowa! Smacznego dla wszystkich!
Nowość na świątecznym stole-łuszcząca się, jaka pyszna sałatka! Szybka budżetowa sałatka noworoczna!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Kiwi - 48 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Esencja octu - 11 kcal/100g
- Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96 kcal/100g