przekąska z majonezem z topionego sera

Szybki, prosty i bardzo smaczny! Smacznego! Możesz gotować zarówno na wakacje, jak i na każdy dzień.

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 13 g
tłuszcze 69 % 34 g
węglowodany 4 % 2 g
289 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

Klasyczna oryginalna przekąska (sałatka), bardzo smaczna i apetyczna. Dobry do napełniania kanapek i krakersów.
konieczne jest ugotowanie jajek na twardo. Następnie jajka i ser topiony należy zetrzeć na drobnej tarce. Do majonezu dodaj wyciśnięty czosnek, wymieszaj i dodaj do oryginalnej przekąski.Wymieszaj wszystko, dodaj sól do smaku.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy