Sałatka z szynką, jajkami i warzywami
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
gotuj jajka do miękkości (10 minut), pokrój grzyby i usmaż na oleju roślinnym. Szynkę, jajka, pomidory i paprykę pokroić w kostkę. Odcedź płyn z groszku i spłucz. Połącz wszystkie składniki w głębokiej misce, sól, pieprz, dodaj majonez i wymieszaj. Włóż do salaterki ze zjeżdżalnią, udekoruj ziołami i zielonym groszkiem.
Sałatka z szynką, jajkami i warzywami jest gotowa! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g