skład / składniki
metoda gotowania
1. Oczyszczamy małe ryby rzeczne z łusek, odcinamy płetwy i czyścimy wnętrze. Przygotowaną rybę dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Jako ryby rzeczne możesz użyć leszcza, karasia, suma, jesiotra.
2. Teraz przechodzimy do karpia. Odetnij głowę i ogon, wyczyść wnętrze. Z głowy usuwamy skrzela, Oczy. Tuszę myjemy pod bieżącą wodą, a następnie kroimy na kawałki o grubości 2-3 centymetrów. Przyprawiamy karpia solą, wysyłamy do lodówki.
3. Pomidory myjemy pod bieżącą wodą, wycinamy miejsce mocowania łodygi. Pokroić w kostkę. Pokrój paprykę na pół, Wytnij torebkę nasienną, usuń łodygę. Pieprz myjemy pod bieżącą wodą, a następnie kroimy w kostkę. Obierz cebulę, drobno posiekaj.
4. Wlej olej roślinny do kotła, umieść go nad ogniskiem. Smaż cebulę do miękkości, a następnie dodaj pomidory i paprykę, kontynuuj gotowanie przez 1-2 minuty.
5. Połóż rybę rzeczną i głowę karpia na warzywach. Wlej wodę, aby całkowicie przykryła rybę.
6. Dopraw solą i pieprzem, posyp zmieloną papryką. Doprowadzić do wrzenia, w tym procesie usunąć piankę łyżką cedzakową. Gotuj przez 1-2 godziny, ogień powinien być słaby. Zupa jest gotowa, gdy mięso ryby łatwo odsuwa się od kości.
7. A teraz przepuszczamy bulion przez sito, staramy się nie dopuścić do przedostania się nasion do przefiltrowanego bulionu. Wracamy zupę do kotła, doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodaj kawałki karpia. Gotuj przez 10-15 minut. W tym okresie nie można mieszać i mieszać!
po określonym czasie ucho jest gotowe.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Karp pieczony - 196 kcal/100g
- Karp gotowany - 102 kcal/100g
- Karp świeży - 112 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Bersh - 83 kcal/100g
- Płoć - 88 kcal/100g
- Ruff - 88 kcal/100g
- Gustera - 97 kcal/100g
- Lin - 40 kcal/100g
- Kleń - 127 kcal/100g
- IDE - 81 kcal/100g
- ASP - 98 kcal/100g
- Czechoń - 88 kcal/100g
- Czerwonopłetwy - 100 kcal/100g
- Golec - 135 kcal/100g