skład / składniki
metoda gotowania
1. Przede wszystkim gotuj ziemniaki. Aby to zrobić, bulwy należy najpierw umyć. Umyj je w gorącej wodzie za pomocą gąbki kuchennej. Następnie włóż do rondla, napełnij wodą.
2. Wysyłamy patelnię z ziemniakami do ognia. Gotuj przez 20-25 minut od momentu wrzenia. Ostrożnie przebij ziemniaki widelcem. Jeśli dobrze wchodzi, ziemniaki są miękkie, co wskazuje na ich gotowość.
3. Równolegle z ziemniakami ugotujemy kurczaka. Moja pierś z kurczaka, włóż do rondla. Napełnij wodą, dodaj trochę soli. Wysyłamy ogień do gotowania. Gotuj do miękkości.
4. Usuń kurczaka i ziemniaki z patelni. Pozwól składnikom ostygnąć. Następnie obieramy ziemniaki, kroimy w kostkę. I pokrój pierś w kostkę.
5. Jaja kurze należy ugotować na twardo. Aby to zrobić, należy je gotować przez 5-7 minut od momentu wrzenia. Więc gotujemy. Następnie ostudzić, oczyścić. Oddziel żółtka od białek. Drobno posiekaj żółtka i zetrzyj białka na grubej tarce.
6. Wyciągamy ogórek z solanki. Pokroić w kostkę, ale trochę mniejsze niż mięso i ziemniaki. Spuść płyn z groszku w puszkach.
7. Rozłóż wszystkie składniki w głębokiej misce, z wyjątkiem białek. Dodaj majonez do miski. Jego ilość można dostosować do smaku. Mieszać. Sól prawdopodobnie nie będzie potrzebna, ponieważ ogórek dostosuje smak we właściwym kierunku.
8. Dodaj kilka kropli czerwonego lub szkarłatnego barwnika spożywczego do białek. Delikatnie wymieszaj.
9. Rozłóż sałatkę na płaskim naczyniu, uformuj półkulę. Sałatkę pokrywamy powstałym "futrem" z białek jaj.
10. Z kiełbasy wycinamy nos-Prosiaczek, uszy i ogon. Udekoruj sałatkę. Oliwki będą oczami.
taką sałatkę można podać natychmiast na stole. Nie potrzebuje dodatkowego czasu na impregnację.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa "cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa"doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g