kiełbasa z kurczaka bez żelatyny

pyszna zdrowa kiełbasa własnej produkcji!
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 51 % 20 g
tłuszcze 49 % 19 g
węglowodany 0 % 0 g
252 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 6 h

1. Gotuj kurczaka i nogi do miękkości w osolonej wodzie z liściem laurowym.
2. Uwolnij kurczaka i nogi w ciepłej formie z kości.
3. Pokrój mięso z kurczaka na małe kawałki.
4. Zmiel nogi czosnkiem za pomocą blendera lub maszynki do mięsa.
5. Wymieszaj mięso z kurczaka z udkami, czosnkiem, przyprawami i solą do smaku.
6. Wypełnij powstałe mięso mielone.
7. Przebij kiełbasę cienką igłą w kilku miejscach.
8. Włóż kiełbasę do wrzącej osolonej wody z liściem laurowym.
9. Gotuj przez 15 minut.
10. Schłodzić i można użyć - można zamrozić do przyszłego użytku, można smażyć z obu stron, przechowywać w lodówce.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Noga wieprzowa - 234   kcal/100g
  • Jelita wieprzowe - 602   kcal/100g

Podobne przepisy