kiełbasa z kurczaka bez żelatyny
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1. Gotuj kurczaka i nogi do miękkości w osolonej wodzie z liściem laurowym.
2. Uwolnij kurczaka i nogi w ciepłej formie z kości.
3. Pokrój mięso z kurczaka na małe kawałki.
4. Zmiel nogi czosnkiem za pomocą blendera lub maszynki do mięsa.
5. Wymieszaj mięso z kurczaka z udkami, czosnkiem, przyprawami i solą do smaku.
6. Wypełnij powstałe mięso mielone.
7. Przebij kiełbasę cienką igłą w kilku miejscach.
8. Włóż kiełbasę do wrzącej osolonej wody z liściem laurowym.
9. Gotuj przez 15 minut.
10. Schłodzić i można użyć - można zamrozić do przyszłego użytku, można smażyć z obu stron, przechowywać w lodówce.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Noga wieprzowa - 234 kcal/100g
- Jelita wieprzowe - 602 kcal/100g

