skład / składniki
metoda gotowania
Olivier jest niezbędnym daniem świątecznego stołu, zwłaszcza jeśli chodzi o świętowanie Nowego Roku. Ale danie wygląda bardzo banalnie. Aby prezentacja była interesująca, możesz stylizować sałatkę pod zwierzęciem-symbolem nadchodzącego roku.
1. Pierś z kurczaka myjemy pod bieżącą wodą, a następnie wkładamy do rondla. Napełnij pierś wodą, solą, wyślij patelnię do pieca.
2. Doprowadź wodę do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień. Kontynuuj gotowanie na małym ogniu, aż będzie ugotowane. Usuń piankę łyżką cedzakową. Gotuj przez 20-30 minut od momentu wrzenia. Następnie wyjmij mięso, ostudź na talerzu.
3. Moje ziemniaki i marchewki. Czyste warzywa wkładamy do rondla, zalewamy wodą. Gotuj na małym ogniu do miękkości. Następnie schładzamy warzywa w taki sam sposób, jak kurczaka.
4. Jajka kurze gotujemy na twardo równolegle z innymi składnikami, tylko w osobnej misce. Następnie ostudzimy je i oczyścimy. Oddziel białka od żółtek.
5. Zmiel składniki: ziemniaki, marchew, filet z kurczaka , ogórek-pokrój w kostkę. Mielone są również żółtka. I zetrzyj białka na grubej tarce. Wszystko to przenosimy do salaterki, soli, pieprzu, doprawiamy majonezem.
6. Koperek umyć, posiekać nożem. Dodaj do sałatki, wymieszaj. Rozłóż sałatkę na owalnym naczyniu. Posyp sałatkę białkami jaj.
Wytnij Prosiaczek, uszy i ogon z kiełbasy. Oczy wykonujemy za pomocą pąków goździków. Udekoruj sałatkę kawałkami ogórka i pomidora.
serwujemy.
Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal / 100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa "cukrzycowa" - 254 kcal / 100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g

