świąteczna sałatka Olivier Pig

Dowiedz się, jak podawać ulubioną sałatkę na stole noworocznym. Świąteczna sałatka Oliviera na Rok Świni 2019 zachwyci zarówno dzieci, jak i dorosłych. Sama sałatka jest znana wszystkim. Jest mocno zakorzeniony w świątecznych menu naszych ludzi i najwyraźniej nie zmieni swojej pozycji. Możesz ozdobić danie na wiele różnych sposobów, z których jeden jest oferowany w tym przepisie. I tak, majonez. Wielu pożegnało się z tym produktem na zawsze ze względu na jego brak użyteczności. Dlatego możesz zastąpić majonez innym sosem do smaku. Lub użyj majonezu domowej roboty
KateFlyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 46 % 11 g
tłuszcze 38 % 9 g
węglowodany 17 % 4 g
137 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

Olivier jest niezbędnym daniem świątecznego stołu, zwłaszcza jeśli chodzi o świętowanie Nowego Roku. Ale danie wygląda bardzo banalnie. Aby prezentacja była interesująca, możesz stylizować sałatkę pod zwierzęciem-symbolem nadchodzącego roku.

1. Pierś z kurczaka myjemy pod bieżącą wodą, a następnie wkładamy do rondla. Napełnij pierś wodą, solą, wyślij patelnię do pieca.

2. Doprowadź wodę do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień. Kontynuuj gotowanie na małym ogniu, aż będzie ugotowane. Usuń piankę łyżką cedzakową. Gotuj przez 20-30 minut od momentu wrzenia. Następnie wyjmij mięso, ostudź na talerzu.

3. Moje ziemniaki i marchewki. Czyste warzywa wkładamy do rondla, zalewamy wodą. Gotuj na małym ogniu do miękkości. Następnie schładzamy warzywa w taki sam sposób, jak kurczaka.

4. Jajka kurze gotujemy na twardo równolegle z innymi składnikami, tylko w osobnej misce. Następnie ostudzimy je i oczyścimy. Oddziel białka od żółtek.

5. Zmiel składniki: ziemniaki, marchew, filet z kurczaka , ogórek-pokrój w kostkę. Mielone są również żółtka. I zetrzyj białka na grubej tarce. Wszystko to przenosimy do salaterki, soli, pieprzu, doprawiamy majonezem.

6. Koperek umyć, posiekać nożem. Dodaj do sałatki, wymieszaj. Rozłóż sałatkę na owalnym naczyniu. Posyp sałatkę białkami jaj.

Wytnij Prosiaczek, uszy i ogon z kiełbasy. Oczy wykonujemy za pomocą pąków goździków. Udekoruj sałatkę kawałkami ogórka i pomidora.

serwujemy.

Poczęstuj się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal / 100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Kiełbasa "amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa "cukrzycowa" - 254   kcal / 100g
  • Kiełbasa "doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa"mleczna" - 252   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g

Podobne przepisy