gotowe domowe kiełbaski z grilla

pyszny sposób na gotowanie kiełbasek! Spróbuj! Grillowane kiełbaski to bardzo smaczne danie! Oczywiście kiełbaski lub kiełbaski niskiej jakości nie nadają się do gotowania. Powinieneś wybrać domowe kiełbaski, które są wykonane z czystego mięsa. W przeciwnym razie zakupione tanie kiełbaski po prostu rozpadną się na grillu. Domowe kiełbaski dobrze wytrzymują temperaturę grilla i są super smaczne. Kiełbaski można przygotować samodzielnie lub kupić w zaufanym punkcie sprzedaży. Podaje się to danie z sosami, w szczególności bardzo smaczne z musztardą.
NaritaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 13 g
tłuszcze 62 % 24 g
węglowodany 5 % 2 g
286 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

1. Do gotowania nadają się tylko domowe kiełbaski z czystego mięsa. Mogą to być półprodukty wieprzowe lub drobiowe. Każdą kiełbasę przebijamy igłą lub szpikulcem ze wszystkich stron. Jest to konieczne, aby powłoka nie pękła podczas pierwszej obróbki cieplnej.

2. Obierz cebulę z łuski, umyj pod bieżącą wodą. Następnie pokrój przygotowaną cebulę na półpierścienie. Wlej olej roślinny do żeliwnej patelni, rozłóż półpierścienie cebuli. Wysyłamy patelnię do małego ognia, smażymy cebulę do miękkości.

3. Kładziemy kiełbasę na cebuli, wlewamy piwo. Dodaj również trochę wody, aby kiełbaski były pokryte płynem. Jeśli weźmiemy stosunek piwa do wody, proporcja wynosi około 3:1 (na 600 ml piwa 200 ml wody).

4. Czekamy, aż płyn się zagotuje. Ogień powinien być minimalny, aby płyn stopniowo się zagotował. Dusić kiełbaski do połowy ugotowane przez 4-5 minut. Następnie wrzuć kiełbaski do durszlaka, pozwól płynowi spłynąć. Przenieś kiełbaski na ruszt, pozwól im wyschnąć.

5. Rozgrzej grill, nasmaruj ruszty olejem roślinnym za pomocą silikonowej szczotki. Za pomocą tego samego pędzla smarujemy każdą kiełbasę. Umieszczamy na ruszcie grilla, gotujemy, aż powierzchnia będzie chrupiąca i dobrze usmażona. Zajmie to około 4-6 minut z każdej strony.

6. Gotowe kiełbaski przekładamy na półmisek, odstawiamy na 3 minuty. Podawaj na stole z musztardą. Jest również bardzo smaczny z grillowanymi warzywami. 

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kiełbasa z tłuszczem - 436   kcal/100g
  • Kiełbasa wieprzowa - 274   kcal/100g
  • Kiełbasa cielęca - 316   kcal/100g
  • Mięso suszone - 264   kcal/100g
  • Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265   kcal/100g
  • Mortadella - 345   kcal/100g
  • Kiełbasa osobna - 232   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa cielęca - 343   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364   kcal/100g
  • Piwo jasne - 50   kcal/100g
  • Piwo bezalkoholowe - 33   kcal/100g
  • Mocne piwo - 150   kcal/100g
  • Piwo ciemne - 74   kcal/100g
  • Piwo - 50   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy