suflet jeżynowy ze skondensowanym mlekiem
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
umyj jagody wodą (0,5 szklanki) i zagotuj. Namocz żelatynę w pozostałej wodzie, aż będzie puchnąć. Na gorąco przetrzyj jeżyny przez sito. Dodaj cukier do gorącego puree, dokładnie wymieszaj. Podgrzej spęcznioną żelatynę na małym ogniu w łaźni wodnej, aż kryształy całkowicie się rozpuszczą. Połącz żelatynę z puree jagodowym. Ubij puree z żelatyną mikserem, z małą prędkością, do stabilnej piany. Wlej skondensowane mleko i ponownie ubij. Układamy w kształty i pozostawiamy do zestalenia. Na górze, w razie potrzeby, udekoruj jagodami.
suflet jeżynowy ze skondensowanym mlekiem jest gotowy! Zobacz więcej szczegółów na wideo. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Jeżyna - 31 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g