pomidory na zimę w galarecie z pietruszką i kolendrą

pyszne pomidory na zimę - jak świeże! Łatwy w przygotowaniu. Niezwykły zbiór warzyw na zimę-plastry pomidora w galarecie. Ta przekąska wprowadzi przyjemną różnorodność do twojego menu i pomoże nakryć stół do przyjęcia gości.
Natalia WasilenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 86 % 6 g
32 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    1. Żelatynę namoczyć w 1 szklance zimnej wody.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    2. Na dnie wysterylizowanych słoików umieść liść laurowy, pietruszkę, czosnek, pieprz, kolendrę. 3. Pokrój pomidory na połówki i włóż do słoików, przekrojem do dołu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    4. Rozpuść żelatynę w łaźni wodnej, wlej do gorącej solanki, wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    5. Zalej pomidory tym roztworem, wysterylizuj litrowe słoiki przez 40 minut i zakonserwuj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy