pomidory na zimę w galarecie z pietruszką i kolendrą
skład / składniki
14
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
1. Żelatynę namoczyć w 1 szklance zimnej wody.
Krok 2:
2. Na dnie wysterylizowanych słoików umieść liść laurowy, pietruszkę, czosnek, pieprz, kolendrę. 3. Pokrój pomidory na połówki i włóż do słoików, przekrojem do dołu.
Krok 3:
4. Rozpuść żelatynę w łaźni wodnej, wlej do gorącej solanki, wymieszaj.
Krok 4:
5. Zalej pomidory tym roztworem, wysterylizuj litrowe słoiki przez 40 minut i zakonserwuj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g