ziemniaki w piekarniku po niemiecku. Proude

pyszne, aromatyczne ziemniaki i najdelikatniejsze mięso!
Andrzej SzpakAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 46 % 12 g
tłuszcze 8 % 2 g
węglowodany 46 % 12 g
118 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

gotuj mięso (domowy kurczak, kaczka, żeberka wieprzowe) prawie do miękkości ze wszystkimi przyprawami: solą, czarnym pieprzem, cebulą, liściem laurowym - okazuje się bogaty bulion. Następnie bierze się głęboką blachę do pieczenia(możesz użyć kaczątka i położyć tam Prode). Wlej część bulionu na dno blachy do pieczenia, a następnie wlej grubo posiekane ziemniaki, aby dno blachy było tylko lekko zamknięte, a na koniec rozłóż mięso między ziemniakami i zalej bulionem, jeszcze raz pieprzem, solą. Aby uzyskać pyszną chrupiącą skórkę na mięsie i ziemniakach, bulion nie należy dodawać do krawędzi blachy do pieczenia. Pozostaw w piekarniku na 1 godzinę, od czasu do czasu musisz spojrzeć i dodać bulion, aby się nie przypalił, ale powoli i dobrze zgasł. Mięso i ziemniaki na wierzchu nabiorą chrupiącej, brązowej skórki. Subskrybuj kanał, jeśli podoba ci się przepis!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Kuropatwa - 254   kcal/100g
  • Cietrzew - 254   kcal/100g
  • Dziczyzna - 200   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy