skład / składniki
metoda gotowania
gotuj mięso (domowy kurczak, kaczka, żeberka wieprzowe) prawie do miękkości ze wszystkimi przyprawami: solą, czarnym pieprzem, cebulą, liściem laurowym - okazuje się bogaty bulion. Następnie bierze się głęboką blachę do pieczenia(możesz użyć kaczątka i położyć tam Prode). Wlej część bulionu na dno blachy do pieczenia, a następnie wlej grubo posiekane ziemniaki, aby dno blachy było tylko lekko zamknięte, a na koniec rozłóż mięso między ziemniakami i zalej bulionem, jeszcze raz pieprzem, solą. Aby uzyskać pyszną chrupiącą skórkę na mięsie i ziemniakach, bulion nie należy dodawać do krawędzi blachy do pieczenia. Pozostaw w piekarniku na 1 godzinę, od czasu do czasu musisz spojrzeć i dodać bulion, aby się nie przypalił, ale powoli i dobrze zgasł. Mięso i ziemniaki na wierzchu nabiorą chrupiącej, brązowej skórki. Subskrybuj kanał, jeśli podoba ci się przepis!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Kuropatwa - 254 kcal/100g
- Cietrzew - 254 kcal/100g
- Dziczyzna - 200 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g