Sałatka warstwowa z wątróbką dorsza, twardym serem i ziemniakami

szybko, smacznie. Świetna świąteczna przekąska. . Wszyscy znają sałatkę Mimoza. Nie lubię konserw rybnych z wyjątkiem kawioru i wątroby dorsza. Ta sałatka bardzo mi się podoba. Jako dressing możesz użyć majonezu lub śmietany z musztardą, która jest bardziej do smaku.
11topcomAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 5 g
tłuszcze 59 % 22 g
węglowodany 27 % 10 g
254 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowanie Drobno posiekaj pory. Spłucz wodą z ziemi i piasku (jeśli to konieczne). Zetrzyj ziemniaki na grubej tarce lub zetrzyj widelcem. Tutaj połóż cebulę i majonez (lub śmietanę z musztardą). Możesz dodać sól i pieprz. Jajka na twardo podzielić na białka i żółtka. Zetrzyj żółtka i ser i wymieszaj.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Możesz zbierać sałatę. Używam pierścionka dla urody i wygody. Dolna warstwa ziemniaków z cebulą i majonezem. Zetrzyj białko jajka na wierzchu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie wątroba dorsza, rozgnieć widelcem i dodaj trochę oleju z wątroby.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Top tarty ser z żółtkiem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Możesz dodać świeże zioła, koperek, pietruszkę. Pierścień można zdjąć.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal / 100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal / 100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal / 100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Pory - 33   kcal / 100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal / 100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Wątroba dorsza w oleju - 613   kcal/100g

Podobne przepisy