skład / składniki
metoda gotowania
1. Borowiki bez rozmrażania wkładamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy przez 20 minut, okresowo usuwając piankę. Następnie wrzuć grzyby do durszlaka, aby szkło płyn. Gotowane borowiki układamy na patelni i wysyłamy do ognia. Obierz cebulę, drobno pokrój w kostkę, rozłóż na grzybach, Dodaj również kawałek masła, smaż, aż cała wilgoć wyparuje.
2. W międzyczasie obieramy ziemniaki, myjemy, kroimy na małe kawałki, jak zwykle na zupę. Obierz marchewki, trzy na tarce. Moja pietruszka, posiekaj nożem. Rozłóż ziemniaki i marchewki na patelni, wyślij do ognia. Po 20 minutach dodaj makaron do zupy, gotuj przez 10 minut, a następnie włóż grzyby z cebulą, natką pietruszki do rondla, zagotuj zupę, sól do smaku i zdejmij z ognia.
podajemy na stole, w razie potrzeby zupę można doprawić kwaśną śmietaną.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Borowiki, mchowiki - 19 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wermiszel - 371 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g