skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Marchewki należy obrać, zetrzeć na tarce do marchwi koreańskiej, dodać olej roślinny, sok z cytryny, sól, cukier i suche przyprawy (z Dodatek kolendry). Odstaw marchewki na bok i od czasu do czasu mieszaj.
Krok 2:
Włóż brokuły do wrzącej osolonej wody i gotuj od wrzenia przez 3 minuty.
Krok 3:
Wyjmij kapustę z wody, ostudź. Odetnij i posiekaj nogi, pozostaw czapki na ostatnią warstwę.
Krok 4:
Połącz wszystkie niezbędne produkty do przygotowania sosu.
Krok 5:
Wymieszaj.
Krok 6:
Na dużym płaskim talerzu ułóż sylwetkę choinki z posiekanych nóg brokułów.
Krok 7:
Nałóż równą warstwę sosu(sos jest wygodny do wyrównania widelcem). Połóż ser Adyghe starty na drobnej tarce na wierzchu.
Krok 8:
Na wierzchu sera ułóż również warstwę sosu. Następnie-warstwa marchwi.
Krok 9:
Kolejna gęsta warstwa sosu.
Krok 10:
Ułóż ostatnią warstwę z odłożonych na bok czapek brokułów. Udekoruj gotową sałatkę według własnego gustu. Możesz użyć pasków marynowanej marchwi, kostek kolorowej papryki, żurawiny, kukurydzy...
jasna i soczysta sałatka!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g
- Ser Adyghe - 240 kcal/100g