skład / składniki
metoda gotowania
orzechy myjemy pod zimną wodą i układamy na ręczniku do wyschnięcia. Nie mieszamy orzechów, ponieważ zmielimy je jeden po drugim. Najpierw włóż orzechy nerkowca do miski blendera, posiekaj je przez 1 minutę. A potem rozłóż migdały i ponownie włącz siekacz na 1 minutę. Rozłóż masę w misce.
miąższ banana i powinien być dojrzały i słodki, pokroić na kilka kawałków, a także włożyć do miski blendera. Zmiel do jednorodnej konsystencji, a następnie rozłóż puree bananowe na orzechowe. Wszystko dokładnie wymieszaj łyżką stołową.
następnie wlej płatki kokosowe, pozostawiając czwartą część do posypania cukierków na wierzchu. Ponownie wymieszaj masę, ale teraz rękami zwilżonymi wodą. Konsystencja cukierków powinna być odpowiednia do uformowania piłki. Jeśli "ciasto" jest płynne, musisz dodać trochę więcej posiekanych orzechów lub wiórków kokosowych.
Utwórz cukierki o pożądanym rozmiarze. W razie potrzeby, nawiasem mówiąc, w każdym z nich można umieścić dowolne nadzienie-całą nakrętkę, kawałek suszonych owoców, suszoną jagodę. Uformowane cukierki zwijamy w wióry Koksownicze i układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Wyjmujemy blachę do pieczenia w lodówce na 1-1, 5 godziny.
kiedy minie ten czas, wyjmujemy cukierki z lodówki i możesz podać je do stołu. Są dobre razem z kawą lub aromatyczną herbatą, a także innymi napojami. Z pewnością pokochają je zarówno dorośli, jak i dzieci. Te ostatnie cukierki mogą nie wydawać się zbyt słodkie, zwłaszcza jeśli banan nie był zbyt słodki. W takim przypadku możesz dodać trochę naturalnego słodzika, takiego jak miód lub syrop klonowy.
przechowuj takie cukierki w lodówce przez kilka dni. Z reguły kończą się znacznie szybciej!
dobrego zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Nerkowce - 561 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g