skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszną koreańską sałatkę, przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami.
Krok 2:
Pokrój jedną młodą cukinię w cienkie pierścienie, a następnie pokrój pierścienie na pół.
Krok 3:
Zetrzyj jedną dość dużą marchewkę na koreańskiej tarce do dużej miski.
Krok 4:
Włóż pokrojoną cukinię do miski z marchewką.
Krok 5:
Wlej sól do miski z marchewką i cukinią do smaku.
Krok 6:
Wymieszaj cukinię z marchewką.
Krok 7:
Pokrój jedną środkową główkę cebuli na cienkie półpierścienie.
Krok 8:
Pokrój jedną słodką paprykę w dość cienkie pierścienie.
Krok 9:
Umieść patelnię na kuchence z pięćdziesięcioma mililitrami oleju roślinnego wlanego do niej i podgrzej.
Krok 10:
Włóż posiekaną cebulę na patelnię i podsmaż ją, aż będzie przezroczysta.
Krok 11:
Wlej jedną łyżeczkę cukru na patelnię z cebulą.
Krok 12:
Dodaj pół łyżeczki mieszanki czarnej i czerwonej papryki na patelnię.
Krok 13:
Wlej półtorej łyżeczki papryki na patelnię.
Krok 14:
Dodaj jedną łyżeczkę mielonej kolendry na patelnię.
Krok 15:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki na patelni i wyłącz kuchenkę.
Krok 16:
Cztery ząbki czosnku przepuszczamy przez prasę, a następnie dodajemy do miski z marchewką i cukinią.
Krok 17:
Gorąca smażona cebula z olejem i przyprawami do wspólnej miski.
Krok 18:
Wymieszaj wszystkie składniki dodane do miski.
Krok 19:
Wlej trzy łyżki sosu sojowego do wspólnej miski.
Krok 20:
Wlej trzy łyżki 9% octu jabłkowego do miski.
Krok 21:
Włóż słodką paprykę pokrojoną wcześniej w pierścienie do miski.
Krok 22:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 23:
Posiekaj trochę zielonej cebuli dość grubo według własnych upodobań.
Krok 24:
Włóż posiekaną zieloną cebulę do wspólnej miski.
Krok 25:
Posyp sałatkę rozgrzanymi na patelni nasionami sezamu.
Krok 26:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce i przykryj miskę pokrywką, włóż ją do lodówki na dwie godziny.
Krok 27:
Po dwóch godzinach wyjmujemy miskę gotowanej pikantnej koreańskiej sałatki z lodówki i układamy ją na porcjowanych talerzach.
Krok 28:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
koreańska cukinia instant cóż, bardzo prosty przepis na danie z cukinii na świąteczny stół przynajmniej na obiad przynajmniej na lunch! Idealna przystawka i nieskazitelna pikantna koreańska sałatka z cukinii do każdego dania! Do mięsa, wszelkich zbóż i dodatków doskonale nadają się nieporównywalnie smaczne cukinie w stylu koreańskim, wzbogacające dietę o wiele witamin i minerałów. Kuchnia koreańska oferuje przepisy na sałatki i inne dania z cukinii, dzięki czemu wiesz, co możesz zrobić z cukinią tych sezonowych warzyw dostępnych dla każdego. Koniecznie spróbuj niesamowitej koreańskiej sałatki z cukinii! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g