Koreańska sałatka z cukinii i marchwi

dostępne dla każdego danie na świątecznym stole! Idealny przepis na szybkie przygotowanie nienagannej i pikantnej pikantnej przekąski z cukinii z marchewką, która mile zaskoczy swoim dobrym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 2 g
tłuszcze 33 % 7 g
węglowodany 57 % 12 g
91 kcal
IG: 92 / 0 / 8

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszną koreańską sałatkę, przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój jedną młodą cukinię w cienkie pierścienie, a następnie pokrój pierścienie na pół.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj jedną dość dużą marchewkę na koreańskiej tarce do dużej miski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż pokrojoną cukinię do miski z marchewką.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej sól do miski z marchewką i cukinią do smaku.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj cukinię z marchewką.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój jedną środkową główkę cebuli na cienkie półpierścienie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pokrój jedną słodką paprykę w dość cienkie pierścienie.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Umieść patelnię na kuchence z pięćdziesięcioma mililitrami oleju roślinnego wlanego do niej i podgrzej.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Włóż posiekaną cebulę na patelnię i podsmaż ją, aż będzie przezroczysta.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wlej jedną łyżeczkę cukru na patelnię z cebulą.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dodaj pół łyżeczki mieszanki czarnej i czerwonej papryki na patelnię.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wlej półtorej łyżeczki papryki na patelnię.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Dodaj jedną łyżeczkę mielonej kolendry na patelnię.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki na patelni i wyłącz kuchenkę.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Cztery ząbki czosnku przepuszczamy przez prasę, a następnie dodajemy do miski z marchewką i cukinią.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Gorąca smażona cebula z olejem i przyprawami do wspólnej miski.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Wymieszaj wszystkie składniki dodane do miski.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Wlej trzy łyżki sosu sojowego do wspólnej miski.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Wlej trzy łyżki 9% octu jabłkowego do miski.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Włóż słodką paprykę pokrojoną wcześniej w pierścienie do miski.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Posiekaj trochę zielonej cebuli dość grubo według własnych upodobań.

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Włóż posiekaną zieloną cebulę do wspólnej miski.

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Posyp sałatkę rozgrzanymi na patelni nasionami sezamu.

  26. Krok 26:

    Krok 26.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce i przykryj miskę pokrywką, włóż ją do lodówki na dwie godziny.

  27. Krok 27:

    Krok 27.

    Po dwóch godzinach wyjmujemy miskę gotowanej pikantnej koreańskiej sałatki z lodówki i układamy ją na porcjowanych talerzach.

  28. Krok 28:

    Krok 28.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

koreańska cukinia instant cóż, bardzo prosty przepis na danie z cukinii na świąteczny stół przynajmniej na obiad przynajmniej na lunch! Idealna przystawka i nieskazitelna pikantna koreańska sałatka z cukinii do każdego dania! Do mięsa, wszelkich zbóż i dodatków doskonale nadają się nieporównywalnie smaczne cukinie w stylu koreańskim, wzbogacające dietę o wiele witamin i minerałów. Kuchnia koreańska oferuje przepisy na sałatki i inne dania z cukinii, dzięki czemu wiesz, co możesz zrobić z cukinią tych sezonowych warzyw dostępnych dla każdego. Koniecznie spróbuj niesamowitej koreańskiej sałatki z cukinii! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g
  • Młoda cukinia - 24   kcal/100g

Podobne przepisy