kanapki dla dzieci Biedronka
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc bierzemy chleb tosterowy (z reguły jest już pokrojony na kawałki) i lekko suszymy w tosterze lub piekarniku. Po lekkim ostygnięciu chleba na każdym plasterku kładziemy po jednym kawałku roztopionego sera. Teraz kładziemy liście sałaty na szerokim naczyniu, na nich półgotowane kanapki. Następnie umyj pomidory koktajlowe i pokrój je na pół. Połóż 2 połówki pomidorów w przeciwległych rogach chleba. Teraz otwieramy puszkę oliwek, wyjmujemy je. Bierzemy jedną oliwkę na raz, odcinamy jedną trzecią i robimy z niej głowę biedronki, nogi z reszty oliwki. Następnie posyp kanapki posiekanym koperkiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Chleb"darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb "doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g