Sałatka marchew rodzynki ser

Łatwy w przygotowaniu, pyszny do jedzenia! Dostępne składniki. Sałatka marchewkowa rodzynki ser to nowy smak sałatki marchewkowej znanej z dzieciństwa. Rodzynki dodadzą słodyczy, ser-odrobinę pikanterii. Przygotowanie tej sałatki nie zajmuje dużo czasu, produkty można znaleźć w każdej lodówce. Danie nadaje się do codziennego menu, jeśli zastąpisz majonez kwaśną śmietaną, sałatka będzie idealnie pasować do żywności dla dzieci, a także do diety tych, którzy chcą schudnąć. Możesz podać go jako danie świąteczne, jeśli ułożysz wszystkie składniki warstwami w przezroczystej salaterce.
katushafinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 7 g
tłuszcze 22 % 7 g
węglowodany 56 % 18 g
157 kcal
IG: 22 / 78 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

1. Przygotowanie sałatki zaczniemy od przygotowania rodzynek. Lepiej jest przyjmować odmiany bez pestek. Należy go dokładnie spłukać i namoczyć w gorącej wodzie przez 10-15 minut. Następnie połóż rodzynki na sicie, pozwól wodzie spłynąć, rozłóż ręcznik papierowy i rozłóż na nim rodzynki cienką warstwą, aby nadmiar wilgoci wchłonął papier.
2. Teraz zajmijmy się marchewką. Należy go umyć, wyczyścić i zetrzeć. Wielkość tarki nie jest tutaj ważna, możesz pocierać na dużej, możesz na średniej, tarłem na tarce do koreańskiej marchwi.
3. Czas na ser. Należy go również zetrzeć. Tutaj lepiej jest wziąć mniejszą tarkę, w przeciwnym razie smak sera zabije resztę.
4. Nadszedł czas, aby wymieszać wszystkie składniki i doprawić sałatkę.
5. A propos tankowania. To kwestia gustu, co wolisz-majonez lub śmietana. Z majonezem okaże się ostrzejszy, z kwaśną śmietaną-delikatniejszy. Myślę, że olej w tym przepisie w ogóle nie zadziała. Z samodzielnie przygotowanym majonezem sałatka będzie jeszcze zdrowsza.
6. Nie trzeba solić sałatki, wystarczy słoność sera.
7. Nasze danie jest gotowe, wkładamy je do salaterki i podajemy.
8. Możesz także przygotować świąteczną wersję sałatki. Aby to zrobić, włóż produkty do salaterki w następującej kolejności. Najpierw marchewki, posmaruj warstwę majonezem, a następnie rodzynkami, nie trzeba jej smarować, a starty ser, który również smarujemy majonezem na wierzchu. W takim przypadku lepiej jest wziąć więcej sera i zetrzeć go na średniej tarce. Pozostaw sałatkę na kilka godzin w lodówce, udekoruj do smaku i podawaj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g

Podobne przepisy