Sałatka coleslaw na zimę z papryką

marynowane, bez sterylizacji, bardzo smaczne! Sałatka z jarmużu na zimę w słoikach z papryką, marchewką i cebulą jest prosta, szybka i pozwala przechowywać warzywa przez długi czas w zimie. Możesz pobrać próbkę natychmiast po przygotowaniu. Sałatka okazuje się tak jasna, że można ją bezpiecznie podawać na świątecznym stole.
RopotushkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 33 % 5 g
węglowodany 60 % 9 g
96 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić sałatkę coleslaw na zimę z papryką? Przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Biała kapusta jest odpowiednia. Jeśli użyjesz papryki w różnych kolorach, tak jak ja, otrzymasz jaśniejszą sałatkę. Lepiej jest wziąć dużą lub średnią sól kuchenną. Dzięki niemu kapusta jest smaczniejsza i przechowywana dłużej.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Na początek przygotuj kapustę. Oczyść z wiotkich liści, dobrze spłucz i osusz, układając na bawełnianych lub papierowych ręcznikach. Drobno posiekaj nożem lub robotem kuchennym, usuwając łodygę i twarde łodygi liści. Kapusta z takim cięciem wygląda apetycznie i gotuje się szybciej. Przełóż do głębokiej miski, aby wygodnie wymieszać kapustę z resztą składników.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Marchewki obierz, opłucz i zetrzyj na grubej tarce. W tej formie szybciej marynuje się i nadaje smakowi kapusty słodkawe nuty. Przenieś do pojemnika z kapustą.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Cebulę obrać, opłukać i pokroić w małe kostki. Dodaj do miski z posiekanymi warzywami.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Paprykę umyj, usuń łodygę, pokrój, obierz i pokrój w kostkę lub paski. Przenieś do reszty warzyw.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj cukier, sól, olej i ocet.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dokładnie wymieszaj sałatkę. Mieszaj, aż będzie gładka i aż warzywa wytworzą sok.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przenieś sałatkę do czystych szklanych słoików i przykryj. Przechowuj sałatkę w lodówce. Jeśli planujesz przechowywać kapustę dłużej niż 4 miesiące, słoiki należy wysterylizować.

ta sałatka kończy się bardzo szybko w naszej rodzinie. Jest pyszny i zdrowy. Bardzo dobrze taka kapusta łączy się z gorącymi daniami mięsnymi.

z podanej ilości produktów uzyskuje się około 5 litrów gotowej sałatki.

aby mieć pewność, że letnie zapasy zachwycą Cię przez cały zimny sezon, przeczytaj podstawowe zasady, sekrety i życiowe hacki o przygotowaniach na zimę.

sałatka będzie wyglądać ładnie i schludnie, jeśli wszystkie składniki zostaną pokrojone na kawałki o tym samym rozmiarze i kształcie (np.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal / 100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g

Podobne przepisy