śledzie z karpia

zupełnie nowe danie w Twojej kuchni! " śledzie & quot; z karpia? Tak)) przygotujemy nowe danie. & quot; śledź" to oczywiście głośno powiedziane, raczej marynowany tołpyga. Ale ze względu na fakt, że gotowe kawałki ryby są bardzo podobne do solonego śledzia, ta nazwa się zakorzeniła) przystępujemy do gotowania)
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 78 % 14 g
tłuszcze 22 % 4 g
węglowodany 0 % 0 g
89 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 D
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty.Dokładnie umyj rybę. Tołpyga powinna być cięta na filety, jeśli to możliwe bez kości.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Każdy filet kroimy na kawałki o szerokości około 2 cm.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż wszystkie kawałki fileta do miski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Do marynaty wymieszaj wodę, sól i ocet i napełnij kawałki polędwicy tą mieszanką. Marynata całkowicie pokryła rybę. Zamykamy szczelnie pokrywką i wkładamy do lodówki na 2 dni.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Po 2 dniach wyjmujemy naszego tołpyga. Teraz musimy wycisnąć marynatę. Czystymi rękami bierzemy każdy kawałek ryby, ściskamy i wkładamy do czystej miski.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Do następnego kroku przygotujemy: wyciśniętą rybę, olej roślinny (sam dostosuj jego ilość), ziele angielskie i goździki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    W czystych i najlepiej wysterylizowanych słoikach układamy warstwy filetów rybnych, a następnie wlej kilka pachnących papryki, goździków i oleju.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    I znowu warstwa ryb, pieprzu, goździków, oleju. Na półlitrowy słoik powinny być gdzieś trzy takie warstwy. Wlej olej na wierzch, aby tylko się pokrył.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Szczelnie zamykamy słoik i wkładamy do lodówki na 2-3 godziny, aby ryba była dobrze namoczona.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Po 2 godzinach próbujemy pysznego śledzia z tołpyga w domu))) pyszne z cebulą i świeżym czarnym chlebem)przyjemność)

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Tołpyga - 86   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy