udka z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Najpierw myjemy nogi kurczaka, obcinamy pazury. Przenieś na patelnię, napełnij zimną wodą, sól do smaku. Gdy woda się zagotuje, gotuj udka z kurczaka przez 15 minut.
2. Przenieś na sito i pozwól płynowi spłynąć.
3. Podgrzej patelnię, wlej słonecznik lub oliwę z oliwek i usmaż na niej udka z kurczaka, aż się zarumienią.
4. Przygotuj sos, aby to zrobić, wymieszaj wszystkie składniki i wlej do nich smażone nogi, gotuj przez 5-10 minut.
5. Posyp gotowe nogi ziołami i traktuj, gdy są gorące.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 215 kcal/100g