udka z kurczaka w piekarniku
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Myjemy nogi kurczaka, obcinamy pazury. Przenosimy na patelnię, napełniamy wodą, solimy do smaku. Gdy woda się zagotuje, gotuj nogi przez 10-15 minut.
2. Przenieś na sito i pozwól płynowi spłynąć.
3. Wymieszaj sos sojowy z startym imbirem i ząbkami czosnku przepuszczonymi przez prasę. Dodaj sól i pozostałe składniki.
4. Wlej olej roślinny na patelnię i smaż nogi po obu stronach. Napełnij nogi sosem i wyślij patelnię do nagrzanego piekarnika na 20-25 minut. Połóż gotowe Nogi na talerzu i udekoruj zielenią.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Badian - 337 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 215 kcal/100g