sok jabłkowy na zimę z miodem
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Bierzemy soczyste, słodkie jabłka. Myjemy je i kroimy na kawałki, nie obieramy Skórki. Włóż do rondla i napełnij wodą. Gdy się zagotuje, wlej cukier i dodaj miód. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut.
2. Przykryj pokrywką i pozostaw do zaparzenia na 2 godziny.
3. Przefiltruj przez sito i ponownie zagotuj.
4. Wlej sok z miodem do wysterylizowanych słoików i zwiń.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g